Praktikken er en unik og afgørende læringssituation for den studerende. Men ofte bringer den studerende også ny viden og ny praksis ind i virksomheden, som det skete for Bekri og Synoptik. De er én af fem nominerede til Årets KEApraktik-pris.

Bekri Durmisi har aldrig følt sig så velkommen, som i Synoptik i Greve, hvor han var i praktik som optometristuderende. Og derfor var det også en kæmpe glæde for ham at kunne give igen:
”Jeg kommer med den nyeste viden fra KEA. Og de var interesserede fra start og ville gerne høre, hvordan processen, opgaverne og undersøgelserne har ændret sig. For eksempel er der en undersøgelse i synsprøver, den såkaldte ’Covertest, som ikke blev vægtet så meget før i branchen, men jeg fik lov til at forklare nærmere om vigtigheden af fund på den undersøgelse. Og det tog de til sig med glæde for at effektivisere deres synsprøver.”

Og det kan Louise Gamst fra Synoptik i Greve bekræfte:

”Butikken har ikke haft praktikanter før, og det er rart at få et frisk pust – en, der kan se tingene på en anden måde, fordi de lærer nyt og anderledes, end vi gjorde tidligere. Ligesom vi ’gamle’ også får genopfrisket nogle ting. Derudover er Bekri en fantastisk sød, åben og lærenem gut, som passer rigtig godt ind i det team, vi har i vores butik. Han har en god evne til at tilpasse sig de kunder, der kommer ind - han kan både tale med de ældre og de unge.”

Og netop det sociale element er noget, Bekri vægter højt i sin indstilling:

Bekri 2”I starten var jeg meget målrettet og meget fokuseret på at lave mine opgaver i butikken. Men oven på seriøsiteten havde vi det altid sjovt, og jeg udviklede mig socialt på flere områder. Man kunne altid regne med respekt og hjælpsomhed fra kollegaerne. De er et team af godtfolk og de mest ydmyge, glade, kærlige, hjælpsomme, imødekommende mennesker. Samtidig er de super skarpe på deres områder og virkelig professionelle.”

Juryen bed mærke i det faktum at både Bekri og Synoptik har udviklet sig fagligt og at det sociale, som er nødvendigt for faglig udvikling, også fungerede optimalt:

”De har været gode for hinanden. Bekri er blevet taget rigtig godt imod, og han er under praktikken blevet en del af virksomheden både fagligt og socialt. Det er inspirerende, at både virksomheden og den studerende er gået helhjertet ind i praktikforløbet, og selv om det faglige selvfølgelig er det vigtigste i forhold til at den studerende kan bestå praktikken, spiller det sociale også en stor rolle. Hvis ikke det sociale fungerer, vil det typisk også spille ind i forhold til det faglige, og både den studerende og virksomheden vil få mindre gavn af praktikforløbet.

Praktikforløbet er også et godt eksempel på, at den studerende udvikler sig fagligt, men at medarbejderne i virksomheden også kan blive inspireret af at få et sæt ’friske øjne’ ind i virksomheden, og at den studerende desuden bringer noget af den nye viden, han har tilegnet sig på KEA, med sig ind i virksomheden.”

Bekri Durmisi og Synoptik i Greve er én af de fem nominerede til Årets KEApraktik-pris. Vi offentliggør alle fem nominerede disse dage. Vinderen af Årets KEApraktik offentliggøres den 22.april.

Den nationale konkurrence Årets Erhvervsakademipraktik er desværre aflyst i år grundet Corona.

Juryen består af:

Hans Henrik Ter-Borch – senior project manager hos Rockwool

Lars Kruse, iværksætter og rainmaker samt forretningsudvikler hos Prolike

Asger Halberg Hansen, praktikkoordinator på KEA