Peter laver bæredygtige tasker helt uden lim og syninger, der kan gå i stykker. Hans uddannelse som automationsteknolog og hans adgang til og hjælp på KEAs Labs har spillet en vigtig rolle i succesen med det håndlavede luksusprodukt.

Peter MakerlabI en verden oversvømmet med masseproducerede varer er der noget helt særligt ved at finde et håndlavet produkt skabt med omhu og kvalitet. For Peter Spore, hjernen bag PS Copenhagen, startede taske-visionen, da han stod med en af kærestens dyre designertasker, som var gået i stykker – igen.

”Jeg kiggede på den og tænkte hold da op, den er dårligt lavet. Det kan jeg gøre bedre selv.”

Peter Spore ville skabe en taske, som ikke bare var af høj kvalitet og flot design, men som også omdefinerer standarderne for holdbarhed og bæredygtighed.

”Min kærestes tasker gik i stykker i syningerne og i limen, så jeg tænkte, at hvis jeg kan lave en taske uden, så har den ikke nogen svagheder.”

Ingen taske uden Makerlab

Peter brugte laserskæreren i KEAs Makerlab til at skabe den første prototype i papir, som han foldede og syede efter japanske origami-traditioner. Efterfulgt af prototype 2, 3, 4, 5…. Hver prototype bragte ham tættere på visionen.

Da det endelig var tid til at gå over til læder, kom laserskæreren på banen igen:

”Jeg ville ikke kunne have gjort det uden KEA Makerlab,” siger Peter Spore.

Han testede sit design ved selv at bære taskerne og forære dem til sin kæreste, søster og mor og indsamlede på den måde værdifuld feedback undervejs.

Skærmbillede 2023 09 14 kl. 13.34.36Uddannelsen gjorde udslaget

Peters uddannelse som Automationsteknolog spillede også en betydelig rolle. Han designede nemlig ikke bare en taske, men tænkte produktionen ind fra start:

”Det er ret nemt at designe en protype, men sindssygt svært at sætte noget i produktion. Hvor andre måske først bagefter vil opdage, at det ikke kan lade sig gøre at producere designet, eller at det bliver for dyrt, så var jeg bevidst om produktionen helt fra begyndelsen.”

Bæredygtigt læder fra Toscana

PS Copenhagen er ikke kun båret af teknologi, men også bæredygtighed.

Skærmbillede 2023 09 14 kl. 13.35.26”Taskerne er lavet af det mest bæredygtige læder, man kan få - vegetabilsk garvet kernelæder fra Toscana. Der er kun brugt naturlige ingredienser i garvningen, kontra almindeligt læder hvor der bruges krohm, som forurener rigtig meget og er farligt at arbejde med,” siger Peter Spore.

Bæredygtigt læder, og det faktum at taskerne er håndlavede, betyder, at en taske koster 4.900 kr.

”Det er umiddelbart mange penge, fordi vi er vant til billige Kina-produkter, men taskerne er håndlavet i København, og håndlavede tasker koster normalt det dobbelte eller tre gange så meget,” siger Peter Spore.

Funding via KEAs Start Up Hub

Da jeg lykkedes at lave en taske uden syninger og lim, vidste Peter Spore, at han havde fat i noget godt. Men der har også været bump på vejen, og her har KEAs Start Up Hub for iværksættere været guld værd – bogstaveligt talt.

Skærmbillede 2023 09 14 kl. 13.29.56”Jeg er ikke så god til alt det med marketing og brand opbygning, og skat og told og moms, og funding er en hel verden i sig selv, men det har jeg fået hjælp til i Start Up Hub’en - de har hjulpet mig med at få funding fra SMV Grøn,” siger Peter Spore. For ham har det været ”sindssygt fedt” at blive en del af KEAs iværksætter-miljø

”Jeg har mødt nogle vildt gode mennesker, som jeg har brugt til at spare med - Start Up Hub’en består kun af top motiverede folk, og det er fedt af være en del af.”

På vej til Singapore

Peter Spore er netop blevet kontaktet af Bolig, Mad og Designmessen, hvor der kommer over 100.000 besøgende, og derudover skal han på Finders Keepers og til Singapore på et Design- og kunsthåndværk marked derude.

Peters taskeeventyr er et godt eksempel på, hvad der kan ske, når man kombinerer håndværk, teknologi og bæredygtighed - og ikke mindst insisterer på langtidsholdbar kvalitet.

hjemmesiden kan du selv designe farverne på din taske.