Aske Emilong Madsen og ingeniørvirksomheden NNE er nomineret til Årets KEApraktik. Praktikken har været et ligeværdigt samarbejde om udvikling af helt nye teknologier.

Aske Emilong som læser til IT-teknolog på KEA, har i løbet af sin praktiktid i

NNEs Technology Leads-afdeling arbejdet med augmented reality, robotics, big data, cloud-løsninger, business intelligence og ikke mindst udviklet applikationer til Microsoft HoloLens.

”Han har på kort tid sat sig ind i komplekse værktøjer som Unity3D og Visual Studio; softwareudvikling på enterpriseniveau og sat sig ind i hardwaren bag HoloLens og robotics og dermed været med til at tilføre NNE værdifuld viden på de områder,” siger Ulrik Farlov-Qvist Senior IT Consultant hos NNE.

Det blev også bemærket af juryen, ligesom de omvendt lagde vægt på virksomhedens engagement og tillid til Aske i deres nominering af NNE:

”Han får lov at arbejde med HoloLensen og Unity, cutting edge teknologier som buldrer afsted. Han er blevet givet et kæmpe ansvar og fået lov at afprøve og eksperimentere med mange ting. I et team vel at mærke. Fordi der er tale om nye teknologier er ingen eksperter – alles mening gælder. Samtidig er der tæt kontakt med resten af medarbejderne, som er gode til at vidensdele. Og friheden og ansvaret er foregået i en tryg gennemtænkt ramme.”

At Aske og hans arbejde blev taget seriøst viste sig blandt andet ved, at hans vejleder brugte en hel weekend på at hjælpe ham:

“Jeg havde på et tidspunkt flere problemer med noget software, der ikke ville gøre, hvad jeg prøvede. Min vejleder kunne heller ikke løse problemet. Vi kontaktede både en kollega i Indien og min vejleder arbejdede hele weekenden. Om mandagen havde han fundet ud af, hvordan jeg kunne komme videre. Det virkede meget dedikeret at afsætte sin weekend til praktikantens problem,” siger Aske Emilong Madsen.

Noget af det, han har arbejdet med, er den såkaldte HoloLens, som er en brille med et lag af glas med computergrafik.

Computergrafikken låser sig til den virkelige verden, idet brillen scanner omgivelserne og danner sig et 3D kort over det rum, man er i. Uanset hvor man flytter hovedet hen, vil grafikken (hologrammet) stadigvæk være placeret samme sted på væggen/gulvet hvor du satte det.

Man kan interagere med hologrammerne med fingrene eller stemmestyring – hvilket gør det til Mixed Reality.

Microsoft var nogle af de første, tilbage i start 2016, der lancerede denne type smart glasses, og de er stadigvæk nogle af de mest avancerede på markedet.

Hos NNE kan de bruge det til blandt andet bygningsinspektion, kundepræsentation af nye fabrikker og lokaler samt integration med selve produktionen.

“Jeg har blandt andet leveret forslag til brugerinterfacet af augmented reality HoloLens på en fremtidig løsning, hvor brugeren kan komme med håndtegn-signaler til at udvide hvilke input der kan leveres. Jeg arbejder på en løsning til HoloLens og et Proof-of-Concept, som er ved at blive udviklet som en del af mit afgangsprojekt. Det konkrete resultat vil formentlig ligge klar til sommer, hvor konceptet skal afprøves på en intern afdeling. Der er også flere muligheder på tale i Algeriet og Rusland på et senere tidspunkt,” siger Aske Emilong Madsen, som fortsætter hos NNE efter praktikken, hvor han skal arbejde videre med sine ideer.

”Vi er meget beærede over at være blandt de nominerede til Årets KEA praktik. Det betyder meget for en virksomhed som NNE at få sådan en anerkendelse og på den måde blive synlig for blandt andre dimittender fra forskellige uddannelsesinstitutioner,” siger Ulrik Farlov-Qvist Senior IT Consultant.

”Vi står hele tiden overfor nye og spændende teknologiske udfordringer inden for vores branche. Her er det altid et plus med friske og nye ideer og synsvinkler, som studerende kan tilføre. De kommer tit med den sidste nye viden inden for deres område, og det er noget, som både dimittenden og vi som virksomhed kan drage stor nytte af. ”

Aske Emilong Madsen og NNE er sammen med fire andre studerende og virksomheder nomineret til Årets KEApraktik. Vinderen offentliggøres den 24.april og går videre til den nationale konkurrence Årets Erhvervsakademipraktik, som i år afholdes i LEGO House i Billund den 16.maj.

Juryen, som har udvalgt de fem nominerede til Årets KEApraktik blandt de mange indstillinger, bestod i år af Anne Christine Persson, CEO i Monies, Mikkel Jespersen fra 1508 og Charlotte Teinby, HR Business Partner i Solar.