KEA inviterede til 3 timers workshop om IT-sikkerhed, hvor deltagerne fik værktøjer til at forstå og håndtere digitale trusler.
Udsolgt workshop satte fokus på hackernes verden
Mandag morgen startede godt 35 nysgerrige folk ugen med et indblik i hackernes verden.
På Frederikkevej havde KEA nemlig inviteret til åben workshop om cybersikkerhed, hvor man på 3 timer kunne blive klogere på forensics, sql-injection og cross-site scripting.
Det er nogle af de værktøjer og metoder, der bliver brugt af hackere og sikkerhedseksperter til at identificere og håndtere sårbarheder - og som er blandt grundstenene på KEAs diplomuddannelse i IT-sikkerhed.
På workshoppen tog Natascha Fotel og Kevin Lindemark Holm, der begge underviser i it på KEA, deltagerne gennem lidt af teorien på området. Så prøvede deltagerne selv kræfter med at hacke sig ind i et system på forskellige måder.
“Vi har forsøgt at give en smagsprøve på, hvordan det faktisk er at arbejde med hacking. Vi fik sat et lab og et testnetværk op, hvor man hver især kunne forsøge at hacke en hjemmeside. De fik bl.a. nogle værktøjer til reverse engineering, så de kunne kigge på filer og omdanne dem til noget, hvor kildekoden er synlig,” siger Kevin Lindemark Holm og fortsætter:
“IT-sikkerhed strækker sig over alle mulige områder. Det er nærmest uundgåeligt, at man i dag arbejder med it og ikke også skal tænke på sikkerhed på en eller anden måde. Og så er sandsynligheden for at man kan undgå at falde i fælder under angreb er selvfølgelig langt mindre, hvis man er klædt godt på med værktøjer fra fx uddannelse.”
Stigende efterspørgsel på it-sikkerhed
De seneste år er behovet for kompetencer indenfor IT-sikkerhed steget enormt.
Center for Cybersikkerhed peger i deres årsrapport på, at cybertruslen mod Danmark er stigende, og den er i dag kategoriseret som meget høj. Samtidig viser en rapport fra Rambøll fra november 2023, at hver anden danske private og offentlige virksomhed ikke har kompetencerne til at håndtere cyberangreb.
Interessen for området er der tilsyneladende, for workshoppen var totalt udsolgt. Det glæder uddannelseskonsulent på KEA, Michael Christian Nielsen, der håber, at KEA kan være med til flere til at arbejde med it-sikkerhed.
“Der er ugentligt noget i medierne om behovet for viden og kunnen indenfor it-sikkerhed. Det er et område, hvor efterspørgslen på kompetencer og viden allerede er der – og hvor manglen kun vil blive større. Så nu håber vi på, at vi kan være med til også at skabe interessen for uddannelserne, der giver evnerne til at arbejde med det.”
Det er også muligt at tage enkelte kurser fra diplomuddannelsen IT-sikkerhed. På den måde kan du blive skarp på lige præcis det, der passer til din situation.
Læs mere om uddannelsen og find alle vores kurser indenfor IT-sikkerhed her.