Sewscribe er et sy-fællesskab på abonnement, hvor du får adgang til professionelt udstyr. Et rum for kreativitet, læring og fællesskab – og ikke mindst maskiner, som de færreste har råd og plads til derhjemme. Laura Banke og Natcha Vesterberg testede deres koncept på Roskilde.
Sy-paradis testet på Roskilde
I lige linje fra Orange Scene mellem festival- og campingområdet kunne man på dette års Roskilde Festival finde Circular Lab. Her havde festivalen inviteret en række iværksættere fra KEA til at teste deres koncepter sammen med festivalgæsterne.
POPULÆRE WORKSHOPS
Laura Banke og Natcha Vesterberg, som står bag Sewscribe, holdt to sy-workshops: En læder og skind workshop, hvor folk kunne komme og sy en lædertaske og en workshop med upcycling af herre-blazere. Alle materialer kom fra Røde Kors.
”Begge workshops var helt fyldt op, hvilket var en super fed bekræftelse af vores koncept. Vi kommer til at lave nogle flere workshops i København snarest for at indsamle kapital til Sewscribe og for at skabe mere opmærksomhed omkring vores koncept,” fortæller Laura Banke.
TOP-NOTCH UDSTYR TIL ALLE
Sewscribe er et sy-fællesskab på abonnement udviklet af Laura Banke og Natcha Vesterberg, hvor du får adgang til professionelt udstyr. Et rum for kreativitet, læring og fællesskab – og ikke mindst maskiner, som de færreste har råd og plads til derhjemme.
Sewscribe tilbyder månedlige abonnementsordninger, der giver frihed til at udforske og realisere sy-projekter i alle størrelser: Et basis medlemskab med adgang til professionelt udstyr, et hold-medlemskab hvor der også er adgang til holdundervisning samt klippekort og produktionsforhold til små danske modevirksomheder.
MERE BÆREDYGTIGHED OG FÆLLESSKAB
Sewscribe taler ind i craft- tendensen, der eksploderede under pandemien.
Adgang til topmoderne udstyr er et incitament til at reparere snarere end at smide ud. Ligesom vi mennesker passer bedre på tøj, vi selv har skabt og beholder det længere.
”Vores mission er at inspirere og støtte en ny generation af sy-entusiaster i at skabe smukke, personlige stykker tøj og samtidig reducere tekstilaffald gennem upcycling, reparation og tilpasning. Ved at fremme en gør-det-selv-kultur ønsker vi at tage håndværket tilbage og inspirere til en mere bæredygtig tilgang til beklædningsdesign og forbrug,” fortæller de to iværksættere.
I tilgift skaber det rum for fællesskab og er dermed en modgift til ensomhed.
”Vi tilbyder ikke kun adgang til faciliteter og udstyr, men også et rum hvor medlemmer kan dele deres passion, udforske nye teknikker og inspirere hinanden. Uanset om du er en erfaren fagperson eller en nybegynder, vil du finde støtte og kammeratskab hos os.”
DIREKTE KONTAKT TIL MÅLGRUPPEN
Selvom Laura Banke mistede stemmen, fik hun til gengæld super værdifuld feedback i kraft af Circular Lab.
”Vi fik valideret vores koncept yderligere især igennem vores workshops. Vi fik en masse gode input fra de mennesker, der kom forbi vores bod, og et tydeligere indblik i målgruppen og deres behov. Det, at folk synes vores ide er god, har givet os mere blod på tanden,” siger Laura Banke.