Der er også valgt ny næstformand. Det er Anders Graae Rasmussen, rektor for Erhvervsakademi Dania. Steen og Anders danner dermed formandskabet for rektorkollegiet i Danske Erhvervsakademier.
Steen Enemark Kildesgaard er ny formand for Danske Erhvervsakademier
Et enigt rektorkollegium har valgt ny formand for interesseorganisationen Danske Erhvervsakademier: Steen Enemark Kildesgaard, rektor for KEA Københavns Erhvervsakademi, kan nu kalde sig formand.
Steen overtager posten efter Niels Egelund, der i næsten 10 år har tegnet profilen for de otte erhvervsakademier, der udbyder korte-og mellemlange videregående uddannelser over hele landet.
Niels Egelund fortsætter som rektor på IBA Erhvervsakademi Kolding og i rektorkollegiet.
Steen Enemark Kildesgaard har de seneste to år været næstformand, men har fra den 1. juni overtaget posten som formand.
Der er også valgt ny næstformand. Det er Anders Graae Rasmussen, rektor for Erhvervsakademi Dania. Steen og Anders er dermed nu formandskabet for rektorkollegiet i Danske Erhvervsakademier.
Erhvervsakademierne er store udbydere af efter- og videreuddannelse
Steen Enemark Kildesgaard peger på, at både den grønne omstilling og store skift i teknologien kommer til at fylde meget i de kommende år. Det kræver, at rigtig mange får de nødvendige kompetencer via efter- og videreuddannelse.
Her står erhvervsakademierne stærkt og er de største udbydere på området. Det er ifølge den nye formand vigtigt at holde fast i og gerne udbygge den position, når de fleste kan se frem til et langt og uforudsigeligt arbejdsliv.
”Der kommer en kamp om kompetencerne de kommende år, og det kan være svært at se, hvor erhvervslivet skal få de nødvendige medarbejdere med de helt rigtige evner. Her spiller erhvervsakademierne en afgørende rolle – både på fuldtidsområdet, og når medarbejdere skal lære nyt på efter- og videreuddannelse,” siger Steen Enemark Kildesgaard.
Han fremhæver et andet område, der kommer til at fylde for ham.
”En af mine kæpheste er, at vi får et uddannelsessystem, der hænger endnu bedre sammen. Ingen skal opleve lukkede døre, og uddannelsessøgende skal opleve, at der er flere veje at gå videre af. Det skal de kunne, uanset hvornår i livet der bliver behov for det,” siger Steen Enemark Kildesgaard.
Corona og stop for internationale studerende
Den nye formand forklarer, at sektoren har været udfordret på nogle områder de sidste par år. Corona har udfordret stort set alt, hvad der foregår på erhvervsakademierne, og det har samtidig vist nye veje, som vil styrke sektoren og uddannelserne. Derudover har det været et stort tab for både de studerende og virksomhederne, at et politisk flertal besluttede at nedlægge over 2.200 engelsksprogede uddannelsespladser på erhvervsakademierne.
”Vi står overfor en stor opgave, når vi nu skal finde på nye måder at få skabt internationalisering på og uddanne dimittender til virksomheder, der retter sig mod et globalt marked,” siger Steen Enemark Kildesgaard.
Han er godt klar over, at det er et par store sko, der skal udfyldes og roser Niels Egelund for at have ført sektoren sikkert gennem flere omstillinger, siden sektoren blev dannet for over 10 år siden.