Det eneste Rasmus Bergmann ville sidste år var at læse Entreprenørskab & Design på KEA. Han kom ikke ind, men søgte ind på Produktionsteknolog og fandt ud af, at det er den helt rigtige uddannelse til at udleve hans design- og iværksætterdrømme.
Rasmus fik afslag, men endte med noget bedre
Rasmus Bergmann havde ikke søgt andre uddannelser end Entreprenørskab & Design og skuffelsen var stor, da han sidste år åbnede mailen og så, at han ikke var kommet ind.
Han havde allerede holdt sabatår og ville virkelig gerne studere – og dygtigøre sig til at kunne gå iværksættervejen efter studierne.
”Jeg læste en artikel i Politiken med en, der havde valgt at starte på Produktionsteknolog, selvom hun oprindeligt ville ind på Designteknolog. Jeg gik ind på KEAs hjemmeside og læste mere, og synes det lød rigtig spændende.”
Rasmus Bergmann besluttede sig for at starte på Produktionsteknolog og se om det kunne være noget, og det var det:
”Jeg blev meget positivt overrasket. Produktudvikling er det fag, jeg har været gladest for indtil videre, og jeg har valgt bæredygtig produktudvikling som valgfag næste år. Produktionsteknolog er en bred uddannelse, hvor man starter med et overblik og får meget viden om opstart og optimering af produktion, og derefter kan gå i dybden med det, der interesserer én mest,” siger Rasmus Bergmann og fortæller, at nogle gange ved man ikke, hvad man gerne vil vide:
”Jeg havde egentlig ikke tænkt over, at der ville være så meget omkring projektledelse og organisationsteori, men hvis jeg selv skal starte virksomhed selv, er det rigtig godt at vide noget om det, og om hvad det kræver at opstarte en produktion.”
Rasmus Bergmann ville oprindeligt gerne læse top up’en i Design & Business, og den er der også adgang til med Produktionsteknolog.
”Jeg kan godt lide uddannelsesstrukturen på KEA, hvor man kan tage en uddannelse på to år og så holde en pause eller gå ud og få et job, og hvis man vil, kan man også læse videre på forskellige overbygninger.”
Selvom der er et stykke tid til, så har Rasmus allerede fundet en praktikplads. Han skal i praktik hos Reduced, en bæredygtig virksomhed der laver økologiske fond’er af blandt andet fiskeskrog, som ellers ville blive smidt ud.
”De skal optimere deres produktion og også udvikle nye produkter, og det kommer nok til at være det, jeg skal lave hos dem.”
Hvilket råd vil du give dem, der har fået afslag?
”Hvis du ikke føler, at du er nødt til at starte så vent og prøv igen, og ellers så se hvad der er af muligheder – måske viser der sig nye veje. Mine muligheder er ikke blevet mindre – tværtimod har jeg lært mange meget brugbare ting, som jeg kan få fordel af senere hen.”