Mads fandt balancen mellem ansvar og udvikling i sin praktik hos Ejendom.com. Derfor er de nomineret til Årets KEA-praktik.
“Praktikken har været en perfekt bro mellem teori og praksis”

Hos Ejendom.com starter alle praktikanter med at få en bred introduktion til virksomheden.
Derefter er det op til praktikanten at vælge, hvilke opgaver de gerne vil gå i dybden med.
For Mads Runge, der er i praktik hos Ejendom.com, har tilgangen været den perfekte måde at tage dét, han har lært på skolebænken, og dét han interesserer sig for, og bruge det til at lave løsninger, der virker i virkeligheden.
“Da jeg skulle søge praktik, frygtede jeg at blive sat i en stor afdeling, hvor jeg fik små opgaver. Ejendom.com har været gode til at give opgaver, der passer til mit niveau, og samtidig er de opsøgende ift. hvad jeg selv gerne vil arbejde med,” siger Mads Runge.
Mads Runge er i praktik som del af professionsbacheloren i IT-arkitektur på KEA. Han fortæller, at Ejendom.com har givet ham trygge rammer til at udfolde sig i, og at han derfor har turdet kaste sig ud i større projekter.
“De har stort fokus på, at jeg skal lære. Det er trygt, at det er en læringssituation, hvor jeg ikke kun skal præstere, men hvor jeg har kunne eksperimentere med nye teknologier og tilgange – altid med en støttende hånd i ryggen,” siger Mads Runge.
Byggereglementsekspertbotten
Efter at have dyppet tæerne i forskellige aspekter af Ejendom.coms onlineforretning – hvor opgaverne bl.a. har været udvikling af frontend- og backend-løsninger - blev kærligheden kastet på et projekt med at integrere kunstig intelligens bedre i systemet.
Ejendom.com var allerede i gang med at lave en digital assistent, der kan hjælpe kunderne med at holde styr på deres ejendomme.
Mads tog opgaven på sig, og har under sin praktik arbejdet på at udvikle en bot, der er ekspert i bygningsreglementet, og derfor kan tilpasse sin rådgivning til den enkelte brugers ejendomsportefølje.
Opgaven har udviklet hans forståelse for systemintegration og prompt engineering - og givet nye perspektiver på at arbejde som IT-arkitekt, fordi han har skulle bygge bro mellem teknik og forretning, fortæller Mads.
“Projektet tester virkelig grænsen for mine færdigheder og tvinger mig til at lære nye teknologier og koncepter i et højt tempo. Det giver mig uvurderlig hands-on erfaring at arbejde med integration af AI-teknologier som OpenAI i et kommercielt produkt. Det er jo en kompetence, der er ekstremt efterspurgt i dagens tech-landskab, så det er fedt at få erfaring med,” siger Mads.
Teknik og forretning i balance
Samtidig har opgaven givet ham træningen i at navigere i komplekse projekter med flere interessenter, hvor det ikke kun er de tekniske muligheder, men også de forretningsmæssige behov, der skal balanceres.
“For mig at se det er en kernekompetence for en fremtidig IT-arkitekt at kunne ‘oversætte’ mellem teknik og forretning, så jeg kunne ikke ønske mig mere,” siger Mads.
Opgaven med at lave en byggereglementsekspert-bot har kastet endnu et projekt af sig for Mads. Hans bachelorprojekt kommer nemlig til at være en videreudvikling af botten, hvor han vil forsøge at forfine den:
“Det er et så fint samspil mellem det, jeg lærer her hos Ejendom.com, og det jeg kan bruge på skolebænken. Teorien vil nok blive mere generel, men i bund grund får jeg jo lov til at nørde ned i meget af det samme, hvor jeg både arbejder med dokumentation og eksperimenterer mig frem til den optimale løsning. Det er virkelig fedt.”

Om Mads’ nominering sagde juryen bl.a.:
“Ejendom.com og Mads har været et stærkt match, fordi der er blevet givet rum og de rigtige rammer til at tage ansvar – og det har Mads taget i stiv arm. Han får lov at arbejde med det, han brænder for – og hans arbejde og faglighed bliver taget alvorligt, så han ikke bare føler sig som praktikanten i hjørnet.
Samtidig har han fået god forståelse for, hvordan hans tekniske evne bliver omsat i praksis, hvor der også er en forretning at tage højde for. Det er et perfekt eksempel på, hvad KEA-studerende kan: komme ud og løse problemer for virksomheder, der virker i praksis.”
Energi og gåpåmod
Partner og IT-chef i Ejendom.com, Henrik Boelsmand, er stolt af nomineringen som Årets KEA-praktik – og generelt imponeret af Mads’ mod igennem hele praktikforløbet.
“Det fedeste ved at have Mads i praktik har klart været hans energi og gåpåmod. Han har været godt klædt på fagligt, og så kommer han med forståelse fra alt fra forretning til kode og det visuelle. Han har været åben for at blive kastet ud i mange discipliner, og så har han taget arbejdshandskerne på fra dag ét,” siger Henrik Boelsmand.
Han mener også, at Mads har været et perfekt match for Ejendom.com. Som mindre virksomhed er mulighederne for at tage ansvar nemlig store – og det har passet virkelig godt til Mads, der har taget opgaverne i stiv arm.
“Vi har ikke tidligere haft en IT-arkitektstuderende, og det har bare været virkeligt fedt at mærke, hvordan han kommer med både lyst og evner til at løfte på mange områder. Vi er jo en startup, så der er ikke så langt fra tanke til handling. Det man laver i dag, kan i princippet være ude i verden i morgen. Det har Mads virkelig udnyttet til fulde.”
Tværfagligt samarbejde
Under praktikken fik Mads også prøvet sin faglighed af i et tværfagligt samarbejde, som var med til at udfordre ham.
Sammen med en anden praktikant, der læser til energiteknolog på KEA, fik han til opgave at udvikle en række visuelle elementer, der skal forklare komplekse energimærkedata.
Opgaven byggede videre på noget, Mads har mødt i undervisningen på KEA – men det var først i mødet med virkelige brugere og rigtige behov, at det hele faldt på plads, fortæller Mads.

“Projektet udfordrede mig til at tænke både som programmør og som formidler, der skulle gøre komplekse energidata forståelige for almindelige brugere. Samtidig har samarbejdet givet mig en bredere forståelse for, hvordan IT kan løse reelle problemer inden for bæredygtighed og energioptimering,” siger Mads.
Klædt på til arbejdsmarkedet
Mads fortæller, at opgaverne hos Ejendom.com har givet ham en god fornemmelse af, hvad han kan, og hvor hans begrænsninger ligger.
Praktikken har derfor været med til at klæde ham perfekt på til at træde ud på arbejdsmarkedet, når bachelorprojektet afleveres til sommer.
“Jeg er blevet meget klogere på, hvad jeg interesserer mig for. Jeg har fået udfordring og støtte, hvor jeg har fået lov til at eksperimentere og nogle gange fejle, men altid med et sikkerhedsnet af erfarne kolleger, der kunne guide mig videre. Praktikken har derfor været en perfekt bro mellem teori og praksis.”
Om Årets KEA-praktik
Ud af alle indstillinger til Årets KEA-praktik er der udvalgt fem nominerede.
En jury, som i år består af Louise Mørup, Nikolaj Storm og Eva Valcke, vælger vinderen blandt de fem nominerede.
Indstillingerne bliver bedømt ud fra følgende tre kriterier:
- Din personlige og faglige udvikling i praktikken
- Dit samarbejde med kollegaer og det sociale miljø i praktikvirksomheden
- Dine evner til og muligheder for at omsætte teori til praksis i virksomheden
Vinderen af Årets KEA-praktik kåres i begyndelsen af maj og går videre til landsfinalen, hvor studerende fra Danmarks otte erhvervsakademier kæmper om at vinde DM i Praktik for erhvervsakademier.
Her dystes der om titlen som Danmarksmester i Praktik – og hovedpræmien på 10.000 kr.
Landsfinalen afholdes d. 22. maj på Scandic i Kødbyen.
Om forfatteren
