Jonas sendte 10 ansøgninger, kom til ni samtaler og fik otte jobtilbud. To år senere startede han eget firma med speciale i Cloud tech og bruger sin uddannelse i Økonomi & IT hver dag.
Økonomi & IT ledte til overvældende jobtilbud
Da Jonas Høye Kristiansen dimitterede fra Økonomi & IT på KEA var tanken, at han ville ind og læse en kandidat på universitetet, men først lige arbejde et år.
”Jeg sendte 10 ansøgninger, kom til ni samtaler og fik otte jobtilbud. Det var ret voldsomt at opleve hvor stor efterspørgslen var på folk med min uddannelse.”
Jonas Høye Kristiansen valgte jobbet hos Cap Gemini og var der i kort tid, inden han skiftede til Pro Active. Her fik han en kollega, som var ”sindssygt dygtig” og de to klikkede med det samme både fagligt og personligt. Kollegaen sagde op og startede egen virksomhed, men de to holdt kontakten.
”Han blev ved at spørge, om det ikke snart var min tur til at gå selv - han synes, jeg havde det rigtige mindset og evnerne til at klare det,” siger Jonas Høye Kristiansen, som endte med at tage springet. For et halvt år siden lagde de to venner så deres virksomheder sammen og blev til Jiota.
”Det er gået sindssygt godt. Jeg elsker cloud teknologi og har specialiseret mig i det, og der er meget stor efterspørgsel, så det er gået over alle forventninger. Penge er én ting, men det er sindssygt fedt selv at kunne planlægge sine dage og have den fleksibilitet.”
Jonas Høye Kristiansen bruger mange af de økonomiske og organisatoriske aspekter fra uddannelsen i sin virksomhed – fra prissætning til analyse af de virksomheder han arbejder med, og hvordan de kan forankre IT-løsningerne i organisationen.
”Meget af det man lærer og arbejder med på uddannelsen, kommer man til at prøve, når man kommer ud på arbejdsmarkedet. Det var fedt, at der var så meget praksis og ikke bare teori - vi fik lov at rode med en mase forskellige værktøjer, som bliver brugt i den virkelige verden. Jeg kan i dén grad anbefale Økonomi & IT på KEA,” siger Jonas Høye Kristiansen og uddyber:
”Det er en spændende uddannelse. Man får lov at smage på mange forskellige ting og kan enten specialisere sig i det ene eller andet eller kombinere. Den lever op til sit navn, så hvis man synes IT er spændende og samtidig gerne vil have den erhvervsmæssige vinkel belyst, så er det et rigtig godt valg. Det ene semester sidder man og roder med databaser, og næste semester er det måske udvikling, regnskabsanalyse og organisationsteori.”
Og det bliver ikke rodet?
”Nej, det synes jeg ikke. Men hvis man fx finder sig et udviklerjob, så skal man være klar på, at der kommer til at være områder, hvor man skal catche op i forhold til folk, der har siddet og udviklet nonstop i tre år. Der er to forskellige værktøjskasser: en meget specialiseret med ét værktøj eller en med flere forskellige værktøjer i kassen.”
Jonas Høye Kristiansen gjorde aldrig noget ved det med at toppe sin uddannelse fra KEA op med en kandidat, men han fortryder ikke:
”Der er så meget efteruddannelse indenfor it-verdenen, så hvis man vil videreuddanne sig, er der masser af muligheder for det.”
Der er ansøgningsfrist til Økonomi & IT den 1.december – se mere her