Cybersikkerhed topper listen over de mest efterspurgte it-kompetencer. Fra august kan KEA uddanne endnu flere specialister med de evner, som er så vigtige for at kunne forsvare vores data, danske virksomheder og den infrastruktur vi alle er afhængige af.
Ny uddannelse i Cybersikkerhed på KEA
Til sommer kan du søge ind på den 3 ½ -årige professionsbachelor i Cybersikkerhed. Og behovet for sikkerhedskyndige it-specialister er større end nogensinde.
”At oprette en ny uddannelse kræver både et stort behov hos virksomhederne og en stor interesse fra de unge, og begge dele er massivt til stede i forhold til Cybersikkerhed," siger uddannelseschef Merete Hess.
Sikrer Danmark og danske virksomheder
Center for Cybersikkerhed peger i deres årsrapport på, at cybertruslen mod Danmark er stigende, og den er i dag kategoriseret som meget høj. Samtidig viser en rapport fra Rambøll fra november 2023, at hver anden danske private og offentlige virksomhed ikke har kompetencerne til at håndtere cyberangreb. Med den nye professionsbachelor i Cybersikkerhed, kan KEA i endnu højere grad efterkomme det stigende behov for eksperter, der kan afværge trusler og sikre data, systemer og mennesker.
Cybersikkerhed er gået fra at være et smalt fag til at være en branche i sig selv, som bliver mere og mere kompleks, og som består af mange forskellige elementer.
Professionsbachelor i Cybersikkerhed er en praksisnær uddannelse, der kvalificerer den studerende til at arbejde med både tekniske, forretnings – og udviklingsmæssige aspekter af cybersikkerhed i den offentlige og private sektor.
Det gør det til et spændende område med mange facetter og muligheder for specialisering - og så er det meningsfuldt.
”Der er rigtig meget mening i at forsvare vores infrastruktur og passe på vores data og systemer – og ikke mindst de mennesker og virksomheder, de tilhører,” siger uddannelseschef Merete Hess.
Mulighed for job efter to år
Uddannelsen er fleksibelt tilrettelagt, så studerende kan vælge at afslutte efter to år med en erhvervsakademiuddannelse i operationel cybersikkerhed og gå direkte i job. For dem der fortsætter, venter en specialisering, der kombinerer teori og praksis på professionsbachelorniveau.
De studerende bliver undervist i at opbygge og vedligeholde tekniske og forretningsmæssige strukturer til at forebygge, opdage og afbøde cyberangreb herunder governance og compliance relateret til cybersikkerhed. Uddannelsen vil være praksisnær og bygge på anvendt metode og teori samt værktøjer og systemer, der gør den uddannede i stand til at skabe værdi i en organisation fra dag ét. Der vil i høj grad indgå cases og virksomhedssamarbejde, ligesom praktik er et centralt element.
Uddannelsen er opbygget sådan, at den studerende kan afslutte uddannelsen efter 2 år og opnå en erhvervsakademiuddannelse i cybersikkerhed. De erhvervsakademiuddannede kan udføre drift- og supportopgaver inden for cybersikkerhed i større private og offentlige organisationer, samt SMV-segmentet. Professionsbachelorerne vil finde beskæftigelse som cybersikkerhedsspecialister i en bred vifte af roller i større organisationer og organisationer, der er specialiserede i cybersikkerhed.
Hvad kan man blive
Afhængig af interesse og specialisering gennem valgfag er der mulighed for at blive:
- IT-sikkerhedsanalytiker
- IT-sikkerhedsarkitekt
- Udvikler med speciale i IT-sikkerhed
- IT-administrator med speciale i IT-sikkerhed
- Ansat i SAC, SOC eller SecOp team eller i lign stillinger
- 1st line/2nd line IT-sikkerhedssupporter
- Allround IT-sikkerhedsmedarbejder
KEA uddanner i forvejen datamatikere, IT-teknologer, IT-arkitekter, professionsbachelorer i IT-sikkerhed (Top Up).
Uddannelsen har studiestart til august 2025.
Læs mere her: Cybersikkerhed eller kom til Åbent Hus på KEA 26.februar kl.13-17.
Du kan også altid kontakte Studievejledningen på KEA eller skrive til
Er du virksomhed og vil vide mere, så kontakt Merete Hess på tlf. 24374026 eller
Uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund siger:
”Verden forandrer sig, og det samme gør arbejdsmarkedets behov for kompetencer og viden, som gør os i stand til at følge med den teknologiske og politiske udvikling. Derfor er jeg glad for, at der nu bliver oprettet flere uddannelser, som kan bidrage til at løse udfordringer inden for blandt andet cybersikkerhed, forsvar, klima og digitalisering.”