Rapporten beskriver KEAs bæredygtighedspraksis og fortsatte støtte til FN Global Compacts 10 principper for menneskerettigheder, arbejdstagerrettigheder, miljø og anti-korruption.
Ny bæredygtighedsrapport fra KEA
I løbet af de seneste to år, siden sidste bæredygtighedsrapport, har KEA arbejdet målrettet for at opretholde, forbedre og udvikle vores bæredygtighedspraksis baseret på FN Global Compacts 10 principper.
Når vi på KEA taler om bæredygtighed, handler det ikke kun om miljømæssig bæredygtighed. Social bæredygtighed er lige så vigtig i vores strategi, som har fokus på handlekraft. Derfor stemmer de 10 principper overens med KEAs vision om at påvirke ved at uddanne studerende med viden og kompetencer til at skabe en mere bæredygtig verden.
Den nye rapport præsenterer de seneste tiltag i KEAs bæredygtighedsindsats, og skitserer de vigtigste områder, vi ønsker at udvikle fremover. I rapporten kan man læse om forskellige initiativer, der er gennemført på tværs af KEAs organisation i perioden 2022-2023.
Fra den årlige Charrette, der i 2023 fokuserede på urban mining, og som samler studerende fra hele verden om at udvikle bæredygtige løsninger til lokale virksomheder, til vores initiativer inden for bæredygtig mode, hackathons, bæredygtig kode og cirkulær produktion af uniformer.
I vores driftspraksis anerkender vi, at bæredygtighed også skal afspejles i, hvordan vi fungerer som organisation. Initiativer som udskiftningen af engangspapirhåndklæder på alle toiletter med genanvendelige stofhåndklæder af kasseret tekstil, installation af solpaneler og prioritering af Fairtrade- og Svanemærkede produkter viser de proaktive skridt, vi har taget for at minimere vores miljømæssige fodaftryk. Disse tiltag bidrager ikke kun til reduktion af CO2-udledning, men sætter også en standard for etisk indkøb og ressourcehåndtering i uddannelsesinstitutioner.
Bæredygtighed kan betale sig – også økonomisk
Både Fairtrade og Svanemærket er anerkendt for deres strenge miljøstandarder og giver en troværdig garanti for kvalitet og bæredygtighed. Skiftet til certificerede leverandører har ikke kun en positiv bæredygtighedseffekt, men også en økonomisk gevinst. De daglige driftsudgifter på alle KEA’s campusser er faldet med 25-30 procent. Ved at anvende Fairtrade-produkter sikrer KEA indirekte, at leverandørernes overskud går direkte tilbage til producenterne, hvilket fremmer et mere retfærdigt globalt handelssystem. Desuden garanterer brugen af Svanemærkede produkter, at campusforsyninger er miljøvenlige og fri for skadelige kemikalier, hvilket bidrager til et sundere campusmiljø.
Denne tilgang forbedrer ikke blot kvaliteten af hverdagsprodukter, men styrker også KEA’s engagement i etiske praksisser og opretholdelsen af en miljøprofil. Ved at prioritere Fairtrade- og Svanemærkede produkter tager KEA meningsfulde skridt mod bæredygtighed og social ansvarlighed.
Historierne i årets rapport peger på KEAs dedikation til at integrere bæredygtighed i alle aspekter af uddannelserne og give de studerende redskaber til at blive ansvarlige og innovative medarbejdere og ledere.
KEAs arbejde med bæredygtighed er en løbende indsats, der kræver kontinuerlig refleksion, tilpasning og samarbejde. Ved at fremme partnerskaber med branchefolk og engagere studerende i meningsfulde projekter forbedrer vi ikke kun vores uddannelsestilbud, men bidrager også til de bredere bæredygtighedsmål, der er fastsat af FN’s Global Compact.
Det er vores mål, at KEA forbliver dybt engageret i bæredygtighed og sikre, at alle studerende, medarbejdere og samarbejdspartnere er rustet til at bidrage til en mere bæredygtig verden.