Til august åbner KEA dørene for det første hold bygningskonstruktør i Hillerød. Filialen af den populære KEA-uddannelse bliver nabo til blandt andet tømreruddannelsen på U/Nord, og det er en af mange fordele ved det nye udbud.
Nu kan du studere Bygningskonstruktør i Hillerød
Når KEA rykker ind på Milnersvej i Hillerød sammen med U/Nord, betyder det, at de nordsjællandske håndværkere, som drømmer om at tage en videregående uddannelse, nu får et lokalt tilbud.
Det samme gælder eleverne på de gymnasiale uddannelser, som gerne vil arbejde med bæredygtighed i en branche i rivende udvikling og med masser af gode jobs.
”Med udbuddet i Hillerød viser vi helt fysisk, at du kan tage en bachelor med din erhvervsuddannelse som fundament, og drømmer du om en kandidat eller sågar en ph.d. kan du også det. Hele fortællingen om, at ens uddannelses- og arbejdsliv stagnerer, når man tager en erhvervsuddannelse, den går vi ind og påvirker. Selvom mor måske siger det, så er en tømrer- eller snedkeruddannelse ikke endestationen – du kan sagtens videreuddanne dig eller arbejde nogle år og så videreuddanne dig,” siger uddannelseschef på KEA Byg, Jacob Krøyer Olsen.
Eleverne på tømreruddannelsen på U/Nord kan bogstaveligt talt se deres videreuddannelsesmuligheder, men der er også store fordele ved placeringen i Hillerød for de studerende på den kommende bygningskonstruktøruddannelse – ikke mindst dem, som kommer med en gymnasial baggrund. U/Nord har nemlig en række byggehuse på 10-14 kvadratmeter, hvor de studerende helt fysisk kan se alle processerne i et byggeri lige udenfor vinduerne.
”Hvis man kommer fra gymnasiet, giver det en ret enestående forståelse af byggeprocessen – og de har mulighed for at få en hands on oplevelse af et muranker eller prøve kræfter med virtuelle svejsere,” siger Jacob Krøyer Olsen, som slet ikke er i tvivl om, at det bliver et super godt samarbejde mellem KEA og U/Nord, og at placeringen i Hillerød, som i forvejen huser Cph Business og Københavns Professionshøjskole har mange fordele. Og så er Hillerød en stor uddannelsesby, som er nem at komme til fra hele Nordsjælland.
Uddannelse på topniveau
”Det er super vigtigt at sige, at det ikke bliver en sekunda udgave af KEAs bygningskonstruktøruddannelse på Nørrebro. Som studerende får man en uddannelse på absolut topniveau, med undervisere som brænder for deres fag og har lyst til at starte uddannelsen op i Hillerød. Et lidt mindre studiemiljø har endda sine fordele på nogle punkter – fx kan de studerende lære hinanden bedre at kende også på tværs af semestrene. Og man bliver stadig en del af KEA, selvom man studerer i Hillerød,” siger Jacob Krøyer Olsen.
Det betyder blandt andet, at når de studerende kommer til valgfagsdelen på uddannelsen, kan de vælge fra hele kataloget – de valgfag, der bliver udbudt i Hillerød, vil nemlig blive streamet på Nørrebro og omvendt. Man får de samme muligheder, uanset om man studerer i Hillerød eller København.
Samarbejde giver synergi og bedre vilkår
For både KEA og U/nord er det væsentligt at være sammen om at uddanne de unge i Nordsjælland:
”Samarbejde på tværs af institutioner giver bedre vilkår, og det at vi også helt fysisk får fælles adresse kan skabe grobund for en masse faglige snitflader. Når studerende og medarbejdere mingler på tværs, skaber det synergi og en gensidig befrugtning af ideer og viden til glæde for den nordsjællandske ungdom,” siger direktør på U/Nord Flemming Zachariasen.
Rektor på KEA Steen Enemark Kildesgaard tilføjer:
”Vi kan tilbyde mere – ikke mindst praktisk – når vi bor sammen i et stort og velfungerende uddannelsesmiljø. Vi glæder os meget til samarbejdet med de andre uddannelsesinstitutioner, med virksomhederne og med kommunen, som har taget initiativ til at gøre Hillerød til en vigtig uddannelsesby. Og så glæder vi os til at være med til at løfte tilbuddene i den del af regionen og forhåbentlig inspirere nogle af de unge, der ellers ikke ville tage en videregående uddannelse til at gøre det.”
KEA regner med at optage 80 studerende i Hillerød om året. De første dimittender vil være klar i begyndelsen af 2026.
"De byggefaglige uddannelser er vokset på KEA i de seneste år - ikke mindst bygningskonstruktør -der er mange, der søger ind hvert år, og dimittenderne kommer generelt hurtigt i arbejde efter endt uddannelse. KEA ser derfor en mulighed for at bidrage til at forsyne de nordsjællandske virksomheder med arbejdskraft, der er uddannet lokalt og har deres netværk lokalt," siger Rektor Steen Enemark Kildesgaard.