Roskilde Festival har inviteret en række af KEAs iværksættere til at deltage i Circular Lab. I løbet af festivalen tester de studerende deres koncepter sammen med festivalgæsterne for at udvikle og tilpasse løsningerne.
KEA-startups på Roskilde Festival
Roskilde Festival og Tuborgfondet står bag Det Cirkulære Laboratorium, der vil give den næste generation af unge iværksættere større indflydelse, skubbe på den grønne udvikling og påvirke danskernes klimaadfærd. Ikke mindst en håndfuld af de iværksættere, der er en del af KEAs Startup Hub.
De entreprenante studerende fra KEA får mulighed for at teste deres løsninger over for en ung målgruppe. Festivalbyen giver rig mulighed for at indsamle viden og data om deltagernes interaktion med iværksætternes løsninger, eller de kan stressteste løsningen i et miljø med mange mennesker.
På årets Roskilde Festival kan du møde nogle af KEAs iværksættere, som arbejder med fremtidens cirkulære løsninger.
For eksempel Sewscribe, et sy-fællesskab på abonnement udviklet af Laura Banke og Natcha Vesterberg, hvor du får adgang til professionelt udstyr. Et rum for kreativitet, læring og fællesskab – og ikke mindst maskiner, som de færreste har råd og plads til derhjemme. Det skaber incitament til at reparere snarere end at smide ud. Ligesom vi har en tendens til at passe bedre på tøj, vi selv har skabt og beholde det længere.
GRØNT NABO-FÆLLESSKAB
Et andet startup du kan møde er NeighborLink, der samler naboer og skaber fællesskaber.
Hvordan kan man forbinde naboer, der ikke kender hinanden. Det var udgangspunktet for Luhise Holm.
Appen fungerer som et legitimt mødested, der effektivt nedbryder barrierer mellem naboer ved at fokusere på de lokale aspekter. NeighborLink giver brugerne mulighed for at dele, låne eller bytte overskudsmad, værktøj/tøj, samkørsel, projektdage, børnepasning og meget mere.
I modsætning til en Facebook-gruppe giver appen brugerne mulighed for at filtrere opslag baseret på deres aktuelle behov og interesser. Og man undgår at det bliver brok og debat.
BÆREDYGTIGE SKATEBOARDS
Og så er der Sofie Baun Schmidt fra People Skate, som laver håndlavede skateboards produceret af overskudstræ og gennem skate-aktiviteter samler mennesker i sociale fællesskaber.
Samt Emma Marie Lise Demay’s Barter, der meget apropos fungerer som match maker-platform for iværksættere.
”Roskilde Festivals Circular Lab har flere gange været på besøg i KEA Startup Hub for at informere og prikke relevante teams på skulderen for at få dem til at ansøge om deltagelse i Circular Lab,” fortæller Jens C. Stanek, coach og konceptudvikler i KEA Startup Hub.
”Samarbejdet med Roskilde Festival er en fantastisk mulighed for at indsamle brugerinformation og data, der kan hjælpe vores iværksættere med at validere deres koncepter og få en masse gode ideer til, hvordan de kan forbedres.”