48 virksomheder - fra PET til små start-ups og store bureauer – vil gerne have fingre i de studerende på KEA, og havde i snit to jobs med til Karrieredagen. For de studerende var det en unik mulighed for ægte at lære virksomhederne at kende.
Hemmelige PET-folk på KEA
Der er en fest nede ved DemensAi - og en umiddelbar kontrast mellem Anton Birn og Petros Maravelakis, og så den roll-up, de har med, der prydes af gråhårede mennesker.
”Vi er her for at rekruttere nogle KEA-studerende, der har mod på at være en del af et start up,” siger direktør Anton Birn og forklarer, at de har bygget et værktøj, der skal hjælpe med at diagnosticere demenssygdomme ved hjælp af talegenkendelse og AI/large languagemodels.
”Dit sprog forandrer sig ved demens, fx ved at man leder efter ord, eller bruger stedord i stedet for navneord.”
Anton og Petros håber at ”finde nogen, der kan hjælpe med at accelerere os, fx datamatikere som har nogle af de evner, vi gerne vil bruge. Samt marketing. Så blandingen af nogen, der er dygtige til det tekniske, men også branding.”
DemensAi startede som et studie-projekt på DTU, alligevel er de taget til KEA for at rekruttere:
”Jeg er selv Produktionsteknolog fra KEA og vidste derfor, hvor mange dygtige studerende her er,” siger Petros Maravelakis, som siden tog en kandidat på DTU og nu sidder med forretningsudvikling i DemensAI.
Helt unik mulighed
Oppe i den anden ende af det propfyldte rum står Sofie, som studerer Digital Konceptudvikling og gerne vil arbejde med UX og UI, men også har fået øjnene op for e-commerce og lidt marketing.
”Jeg er her, fordi jeg skal i praktik til sommer og er på udkig efter en god praktikstilling, men også fordi det er en dejlig mulighed KEA giver – jeg ville ikke ellers kunne snakke med så mange virksomheder, få et indtryk af dem, og præsentere mig selv,” siger Sofie. Hun har lige talt med folkene hos Mecindo og Reload.
”De lød rigtig interessante – selvom de vist kun havde fuldtidsstillinger med – men derfor var det stadig interessant at høre, hvilken rolle, man ville få som UX/UI-designer, fordi lige pludselig er der gået et lille år, og så er jeg der, hvor jeg skal vælge job.”
Hvordan oplever du virksomhederne her på Karrieredagen?
”Jeg synes godt, man kan mærke, at de har haft gode erfaringer med KEA-studerende og dimittender og rigtig gerne vil have, at vi søger hos dem,” siger Sofie, som gerne vil arbejde in-house i en virksomhed og derfor går udenom de store bureauer.
Studiekammeraten Nanna var også begejstret for Reload:
”De er super interessante, og så kunne jeg godt lide viben mellem dem som kolleger. Jeg følte mig velkommen - det var afslappet og ikke opstillet.”
Det handler om vibe og mennesker
Og det er i høj grad hele pointen med Karrieredagen for de to:
”Jeg kan jo læse om virksomhederne på deres hjemmeside, men der kan jeg ikke mærke dem, eller finde ud af, om jeg vil passe ind i et team. Ved at komme her og snakke med virksomhederne, og dem de mener er deres gode repræsentanter, kan jeg få en fornemmelse af, om jeg passer ind eller ej,” siger Nanna, som både kan se sig selv på et bureau og i en virksomhed – bare den rigtige vibe er der.
PET er også uder efter innovative dimittender
Ved en grå- og blåtonet stand, der ikke gør meget væsen af sig, står to PET-folk og snakker imødekommende med den flok, der har samlet sig.
”De studerende er meget spørgelystne – og nogle er lidt overraskede over, at vi er her. Men vi har ligesom andre virksomheder brug for profiler fra KEAs uddannelser i blandt andet IT-sikkerhed og Softwareudvikling, fordi de har de kompetencer, vi efterspørger. På vej herud talte vi om, at universitetsuddannelserne er lidt teoretiske, mens KEAs uddannelser er mere praksisnære - de studerende kan selv programmere og får gode ideer.”
Tak, hvilket navn må jeg skrive?
”….”
Bare et fornavn?
”Helst ikke.”
Okay, hvilken titel har du?
”Jeg arbejder med it…”
Oki doki…