Jonas studerer til Energiteknolog og er lige nu i praktik hos Jeudan, som han har indstillet til Årets KEA-praktik for deres ordentlighed og umage. I praktikken har han fået ansvar for egne projekter, samtidig med at det altid er velkomment at spørge om hjælp.
Energiteknolog: Jeg kan bidrage til den grønne omstilling
Jonas Tuborg Krøyer er udlært ventilationstekniker, et job hvor han har gået og optimeret rigtig meget på ventilationsanlæg, og her kunne se, hvor glade kunderne blev, fordi de sparede penge og energi.
”Det gav mig en stor interesse for især energibesparelser, og jeg ville rigtigt gerne udbygge min viden indenfor energioptimering, få en bredere forståelse og gerne bidrage til grøn omstilling og energioptimering, så derfor søgte jeg ind på Energiteknolog.”
Jonas Tuborg Krøyer har indstillet ejendoms- og servicevirksomheden Jeudan til årets KEA-praktik, fordi, som han siger, det er en virksomhed med et ønske om at være first-movers og et eksempel for andre:
”Det gør ikke noget, det tager længere tid eller koster mere, så længe arbejdet bliver udført med ordentlighed og umage.”
Mini-projektleder
Jonas Tuborg Krøyer er i praktik i virksomhedens energi- og miljøafdeling, hvor han er blevet udfordret inden for blandt andet varmecentraler og fjernvarmeforbrug. Han har også brugt sin viden om dimensionering af ventilation og solceller, og er lige nu i gang med en større rapport om vandforbrug i forbindelse med ESG-rapportering.
”Selvom jeg 'bare' er praktikant, fik jeg efter kort tid ansvar for et pilotprojekt med en data-opsamlings virksomhed. Min hovedopgave var at stå for kontakten, kortlægge hvilke tekniske anlæg der ville være relevant at installere deres produkter på og stå for en besigtigelse i samarbejde med dem. Det var utrolig lærerigt, og jeg følte mig som en mini projektleder.”
Nysgerrig på ny viden
Jonas Tuborg Krøyer lægger også vægt på Jeudans interessere i at få ny viden og friske øjne på opgaver.
”Der var en episode, hvor jeg sad i Skråfoto.dk, hvor en kollega spurgte meget nysgerrigt ind til, hvad det var, og bagefter jublede over, hvor fedt det var at lære det program at kende, som kan spare ham for flere timers arbejde.”
Det bekræftes af Energi- og miljøchef Poul Keld Leth Lorentsen:
”Praktikanter fra KEA giver ny energi, fordi de bidrager socialt og fagligt. Og Jonas specifikt havde nogle interessante faglige måder at gribe ting an og præsentere sine analyser, ligesom hans profil med først ventilationstekniker og siden energiteknolog er meget tiltalende, når man er er virksomhed med omkring 200 ejendomme. For os er både praktikanter – og lærlinge - givende, så det er noget, vi ønsker at sætte tid og ressourcer af til.”
Og det har Jonas også mærket:
”Det er virkelig fedt at kunne spørge om hjælp uden at føle sig til besvær. Mine kolleger er altid utrolig imødekommende og er ikke blege for at smide alt, hvad de har i hænderne, for at hjælpe og sparre.”
Afsluttende opgave frigiver ressourcer
Jonas har valgt at skrive sit afsluttende projekt om en stor ejendom Jeudan har i Vedbæk, og optimeringen af en stor del af de tekniske anlæg.
”De synes, det var en fantastisk god ide, da sådan en opgave vil lette kollegaernes arbejdsbyrde markant.”
Bagefter drømmer Jonas om at arbejde med det, han gør i Jeudan, men om han skal direkte ud og arbejde og tjene penge eller måske læse tage Top Up’en i Energimanagement, er ikke sikkert:
”Jeg ved bare, at jeg gerne vil være en del af et team, lave regnestykkerne og bagefter gå ud og udføre dem og bruge mine hænder.”
Fakta om Årets KEA-praktik
Det er de studerende, der indstiller deres praktiksted. Praktikopholdet vurderes ud fra tre kriterier:
- Evnen til at forvandle viden til værdi
- Personlig og faglig udvikling
- Den sociale oplevelse
Vinderen af årets KEA-praktik kåres af en jury den 8. maj 2024. Vinderen går videre til den nationale konkurrence den 23. maj, hvor der findes én samlet vinder for alle erhvervsakademier i Danmark. Vinderen får 10.000 kr.