En Akademiuddannelse i Retail hjælper Clara Søndergaard Nielsen med at tage karrieren i kæden af Grød-forretninger til nye højder.
En Akademiuddannelse i Retail hjælper Clara Søndergaard Nielsen med at tage karrieren i kæden af Grød-forretninger til nye højder.
Clara Søndergaard Nielsen startede som 20-årig sin karriere som souschef i én af madkæden Grøds forretninger i København.
I dag, tre år senere, er hun butikschef for to af kædens restauranter, og har en Akademiuddannelse i Retail fra KEA i rygsækken.
Uddannelsen har hun taget sideløbende med arbejdet i Grød, og den har ifølge Clara Søndergaard Nielsen givet nye perspektiver til hverdagen.
“Uddannelsen har givet mig utroligt mange indsigter i, hvem jeg er som leder, og hvordan jeg kan bruge det til at løfte andre omkring mig. En ting er at lære pensum, men det skal sættes i perspektiv til ens hverdag. Det har underviserne på KEA været sindssygt dygtige til at gøre - og man har virkelig kunne mærke, at underviserne har stor erfaring fra erhvervet,” siger hun.
For Clara Nielsen har uddannelsen betydet, at der lander flere nye opgaver på hendes bord i takt med, at hun har fået nye kompetencer.
Bl.a. har hun været med til at løfte kædens arbejde med at optimere salg i forretningerne ved at bruge eksempler, teorier og konceptstyringer fra uddannelsen. Uddannelsen har ifølge Clara Nielsen også medført mere taletid til ledermøder, og at hun generelt kan påtage sig mere ansvar.
“Mine chefer har været meget interesserede i, hvordan vi kan optimere på mange fronter. Jeg har siddet på en skolebænk, men har kunne tage det hele med tilbage. Det har været utrolig fedt, og har også betydet, at jeg blevet sat meget mere i spil,” siger hun og uddyber:
“Det har været sindssygt fint at få sat ord på det, man går og tror er rigtigt, men ikke har teorier og viden til at bakke op. Jeg er ny leder, og jeg har ikke anden erhvervserfaring end et tidligere arbejde hos McDonald’s. KEA har givet mig de kompetencer, jeg skulle bruge for at blive en god og dygtig leder. Jeg har fået fundamentet til at udvikle og tro på det, jeg gik og havde intuitive ideer om, men ikke vidste med sikkerhed.”
Clara er én af flere medarbejdere fra Grød, der har taget uddannelse sideløbende med arbejdet. Det er nyt for kæden at satse på uddannelse for medarbejderne, men det har ifølge Clara Nielsen bl.a. været muligt, fordi man har været opmærksom på muligheden for at søge støtte gennem OMSTILLINGSFONDEN.
Fonden giver op til 10.000 kr. om året i tilskud til efteruddannelse. Det har Clara søgt om til alle de fag, det har været muligt – og resten af uddannelsens omkostninger har virksomheden dækket.
“Det er jo en fed mulighed, at man kan få dækket meget af uddannelsen – og det har helt sikkert været med til at gøre det mere attraktivt for Grød at sende flere af os afsted,” siger Clara Nielsen.
Hun fortæller, at hun særligt har fået blod på tanden for at arbejde mere med personlig ledelse – og at hun har planer om at videreuddanne sig endnu mere.
“Min Akademiuddannelse i Retail har givet mig gode kompetencer til at styre et team og arbejde med personlig ledelse, så jeg kan understøtte folk i deres udvikling. Men det er også et springbræt for mig – jeg har nemlig planer om at starte på en HD2, som forhåbentligt kan give mig endnu mere viden og flere muligheder.”
Der er mange muligheder for at få økonomisk støtte til efteruddannelse – bl.a. kan du få op til 10.000 kr. om året gennem Omstillingsfonden.