Det var ingen nem opgave for den jury, der netop har været samlet for at vælge vinderen blandt de fem nominerede til årets KEA-praktik 2024. Det var nemlig et spørgsmål om at finde den allerbedste i et stærkt felt.
Årets KEA-praktik er fundet
Årets KEA-praktik er sædvanen tro blevet valgt med hjælp fra dygtige folk med erfaring fra erhvervslivet. Praktikanterne har kunnet indstille deres praktikforløb, og nu har juryen på baggrund af indstillingerne fundet en vinder.
Jurymedlem Camilla Hunter er HR- og kommunikationschef i entreprenørvirksomheden Ole Jepsen A/S og arbejder selv med at ansætte praktikanter. Hun så mange af de forhold, hun selv lægger vægt på i ansættelsen af praktikanter, hos alle de nominerede.
”Da jeg læste materialet første gang, tænkte jeg: Det bliver svært, det her! Jeg havde måske haft en forestilling om, at jeg nemmere ville kunne sortere nogen fra, og så ville jeg kunne vælge den bedste blandt resten. Men sådan var det ikke.”
Enighed om topplaceringerne
De øvrige jurymedlemmer Jørgen Prosper Sørensen, chefkonsulent hos Tekniq Arbejdsgiverne og Eva Valcke, uddannelsesdirektør på KEA var enige i, at alle de fem nominerede har godt fat i nogle helt grundlæggende elementer i at styrke de studerende fagligt og integrere dem godt i virksomheden.
”Jeg har selvfølgelig lagt vægt på den faglige udvikling, men det kan de jo faktisk allesammen, men også på, at praktikanterne selv tænker, at der er sket en personlig udvikling. Og så betyder det sociale også meget, at der sker noget, og det er et sted man har lyst til at komme på arbejde, siger Jørgen Prosper Sørensen.
Selv om alle fem nominerede har mange af de samme gode kvaliteter, var der alligevel detaljer, der gjorde juryen rørende enige om de to bedst placerede kandidater. Og i sidste ende også om den endelige vinder. Dog må juryen holde resultatet af deres valg hemmeligt lidt endnu, da vinderen først afsløres i maj. Du kan møde alle de fem nominerede på kea.dk.
Juryen tager vigtige pointer med sig
Efter juryarbejdet er der flere pointer, jurymedlemmerne tager med sig til deres fremtidige arbejde. Og at tage godt imod praktikanterne, så de føles sig velkomne, hører til de helt grundlæggende indsatser, der bare skal være på plads.
”Det er selvfølgelig vigtigt, at virksomhederne er klar, når praktikanterne kommer. At de ikke skal vente på, at pc’en lige skal reinstalleres, og at der ikke mangler en stol til dem. Og der skal være en plan for deres praktikforløb. Jeg ved jo godt, det er vigtigt, men det er blevet slået fast, at det skal være højt prioriteret”, siger Camilla Hunter.
Jørgen Prosper Sørensen hæfter sig også ved, at det er vigtigt for praktikanterne at få ansvar for opgaver i hverdagen.
”Det er vigtigt, at de ret hurtigt får nogle opgaver, de kan kalde deres egne, så de føler, at de gør nytte. Det kan blive nogle lange dage, hvis man bare skal være føl og se over skulderen på andre i lang tid. Man ranker lige ryggen, når man selv har ansvaret for noget”.
Vinderen af årets KEA-praktik går videre til landskonkurrencen, hvor de skal pitche deres praktikforløb og dyste om at blive årets erhvervsakademipraktik, der præmieres med 10.000 kroner.
Fakta om Årets KEA-praktik
Det er de studerende, der indstiller deres praktiksted. Praktikopholdet vurderes ud fra tre kriterier:
- Evnen til at forvandle viden til værdi
- Personlig og faglig udvikling
- Den sociale oplevelse
Vinderen af årets KEA-praktik kåres af en jury 8. maj 2024.
Vinderen går videre til den nationale konkurrence den 23. maj, hvor der findes én samlet vinder for alle erhvervsakademier i Danmark. Vinderen får 10.000 kr.