Under sin praktik startede Nikulás Óskarsson virksomheden Walor, der har udviklet et sikkert whistleblower-system til virksomheder. En berigende rutchebane-tur som nu har ført til optagelse i et program for start-ups med stort vækstpotentiale.
App løser krav om whistleblower-ordning
En whistleblower-ordning kan være et tryghedsskabende tiltag, som virksomheder bryster sig af - for andre har det en negativ klang af stikkeri. Uanset hvad, så er det lovpligtigt for alle virksomheder i hele EU med mere end 50 ansatte at have etableret en whistleblowerordning inden december 2023.
Og det behov har Nikulás Óskarsson sammen med to andre løst i deres software virksomhed Walor, som tilbyder en alt-i-en whistleblowerløsning - krypteret og anonymt.
Fra Island til dansk virksomhedsejer
Nikulás Óskarsson grundlagde Walor sammen med partnerne Frederik og Jacob, og brugte praktikken på Webudvikling til at udvikle og kode både backend og frontend på platformen.
”KEA har helt sikkert været med til at lægge et stærkt fundament, som betyder, at jeg har haft nok erfaring til at kunne påtage mig at udvikle en web-applikation fra bunden, hvor IT-sikkerheden skal være i top, da vi arbejder med enorm sensitivt materiale,” siger Nikulás Óskarsson, som er fra Island.
Og det bekræfter grundlægger Jacob Pajor:
”KEA har været et fantastisk springbræt for Nikulás til først et arbejde og nu som medejer af en dansk virksomhed.”
Senest er Walor blevet optaget i Innovationsfondens InnoFounder-program for nystartede virksomheder med stort vækstpotentiale. Et program, der skal hjælpe med at skalere forretningen endnu hurtigere - og udover de danske landegrænser.
Berigende rutchebanetur
Det går med andre ord rigtig godt for Walor, men at starte en virksomhed fra bunden er også en rutsjebanetur.
”Der er ingen etablerede strukturer eller andet, som man så nemt tager for givet i veletablerede virksomheder. Det giver enormt mange udfordringer, som man skal kæmpe sig igennem, hvilket er noget mere ekstremt end i en klassisk virksomhed. Det kan være enormt frustrerende, men betyder samtidig også, at succeserne føles meget bedre og i højere grad bliver fejret,” siger Nikulás Óskarsson og uddyber:
”Det giver helt klart en personlig og professionel udvikling, som jeg ikke tror, man bliver eksponeret for noget andet sted. Man står ligesom midt i et vakuum, og det er kun dig og dine medstiftere, som skaber fremdriften og skal vedligeholde dette momentum, og det kan være rigtig hårdt, men selvfølgelig også rigtig sjovt. Det er også derfor, at jeg føler, at min læringskurve har været enorm stejl, men sådan er det vist altid, når man kaster sig ud i noget ukendt.”
Nikulás Óskarssons start-up eventyr begyndte i praktikken – nu er det ham, der styrer hele Walors IT- og udviklingsteam – og har praktikanter.