En gruppe studerende forvandler brugte t-shirts til håndsyede bamser med ansigt. Salget er gået over al forventning, og for hver solgt bamse, donerer de studerende 100 kr. til Psykiatrifonden.
Ansigts-bamser til Psykiatrifonden
Hvem vil ikke blive glad for en bamse med et billede af mor, bror, bedsteveninden eller chefen? Okay, måske ikke chefen…
Med Mini Amica-bamserne kan du altid have dine kære tæt på – eller dine kære kan få en bamse med dit ansigt på.
De er skabt af en gruppe studerende på Entreprenørskab & Design, som på et valgfag om bæredygtighed blev bedt om at forvandle brugte t-shirts til et nyt produkt – eneste krav var, at projektet skulle give overskud.
”Til at begynde med var det forvirrende og utrolig svært, at der ikke var en fast og stringent retning, vi skulle gå. Det var på en eller anden måde meget uvant og derfor ukomfortabelt, at der var så frie tøjler.
Da vi havde forstået, at der ikke var et entydigt svar, men en million løsninger som kunne være den rigtige, tog vi opgaven på os, brainstormede og endte med at gå den vej, vi syntes virkede sjovest, og som gav mest mening for os som gruppe. Vi kunne se mange muligheder for at upcycle de brugte t-shirts til nyt tøj eller muleposer, men vi ville gerne udfordres, og se hvor langt vi kunne tage vores ide med bamsen,” siger Viktoria Marie Kullmann Andersen.
Solgte for 4.000 kr. på én uge
Gruppen gik i gang med at lave skabeloner i Photoshop, de lærte sig at sy og bruge t-shirts i printeren i KEAs Maker Lab.
Til at begynde med klippede de brugte t-shirts i stykker for at anvende dem som fyld i bamserne. Det gav dog et lidt hårdt og kompakt resultat, så derfor gik de på jagt efter andre materialer, hvilket ledte til en brugt Fatboy fra en genbrugsstation og fyldet fra sofapuder, som de fik af Røde Kors.
På én uge solgte gruppen bamser for 4.000 kr. Og for hver solgte bamse, donerede de 100 kr. til Psykiatrifonden.
”Det var superlærerigt og en fantastisk følelse at gå fra en skør idé til at føre projektet ud i livet, og se det vokse og blive succesfuldt.
Psykiatrifonden var for os det helt oplagte valg, da flere af os har haft psykiske lidelser inde på livet. Og KEAs gode ry gjorde, at Psykiatrifonden uden tøven var samarbejdsvillige, da de havde positive oplevelser med tidligere studerende,” siger Viktoria Marie Kullmann Andersen og fortsætter den fine ros:
”KEA gav os mange muligheder for at gå lige de veje, vi ville, med hjælp og vejledning til printerne i Maker Lab og mulighed for at låne kameraer, så vi kunne få nogle flotte produktbilleder til vores markedsføring på Instagram.”
Fejl er afgørende for succes
Krammedukkerne blev en så stor succes, og så de også et bevis på, at det kan betale sig at fejle, forklarer deres underviser Carralina Svenningsen:
”Modulet handlede om bæredygtig design, og om at lære at pretotype for blandt andet at forstå vigtigheden af at fejle tidligt i processen, hvilket minimerer omkostninger og i sidste ende giver det det mest attraktive produkt for brugeren.”
Luca Fusco fra Maker Lab/Tech & Story Lab på KEA, som har hjulpet gruppen i lab’et, "håber virkelig", at de vil holde fast i idéen og starte virksomhed.
Gruppen bag
Gruppen bag Mini Amica-bamserne er:
- Celina Myhre Wolfsberg
- Gina Bundgaard Andersen
- Isa Marlee Vucago
- Konrad Liam Thøgersen
- Matilde Amanda Johansen
- Viktoria Marie Kullmann Andersen