“Vi mærker behovet for grønne løsninger ved bare at leve i verden,” lyder det fra Emil, der onsdag var til Åbent Hus for at høre mere om KEAs uddannelser.
888 besøgte KEA til Åbent Hus
Godt 900 nysgerrige sjæle fandt onsdag vej til Guldbergsgade for at blive klogere på deres uddannelsesmuligheder.
Her slog KEA dørene op til Åbent hus, hvor undervisere og studerende stod klar til at svare på spørgsmål om både de enkelte uddannelser og hvordan det er at læse på KEA.
To af dem, der var kommet for at høre mere om KEAs uddannelser, var Isabella på 21 og Christine på 22. De har begge haft et par sabbatår efter gymnasiet, og lagde vejen forbi KEA for at blive klogere på deres muligheder – og forhåbentligt blive inspireret i nogle nye retninger.
“Vi kom egentligt for at høre om nogle specifikke uddannelser, men har også lige været til oplæg og høre om Produktionsteknolog. Det er ikke en uddannelse, vi lige selv havde tænkt på, men det lød spændende, så det ville vi godt høre lidt mere om. Vi har begge et godt øje til Smykker, Teknologi og Business, men jeg skal i hvert fald også vide mere om Økonomi og IT – og så må vi se, om der ikke også er noget andet, der lyder spændende,” siger Christine.
Fra plastikdunk til designerlampe
Rundt omkring på KEA kunne man også blive klogere på nogle af de muligheder, man har under sin studietid.
I Tech & Story Lab kunne du prøve kræfter med spændende teknologier, og fx opleve at springe ud fra et højhus i Virtual Reality eller ræse med robotter.
Vi holder Åbent Hus igen d. 26. februar!
Lab’et viste også sit tunge grej frem, så der var mulighed for at prøve kræfter med KEAs podcast-studie, streaming-station, lysboks til produktbilleder og masser af udstyr som kameraer, mikrofoner og lysudstyr, VR-gear, AI-teknologier, Raspberry Pi’s og meget mere, der kan bruges til at skabe fængende fortællinger.
Hos Material Design Lab kunne man mærke og opleve, hvordan KEA arbejder med fremtidens bæredygtige materialer. Her havde en gammel plastikdunk fra en vandkøler fået nyt liv som lampe, mens plastikkugler og -flasker viste rejsen fra affald til nyt produkt.
Mulighed for at gøre en forskel
For 28-årige Emil var besøget på KEA en mulighed for at opdage en ny karrierevej.
Han er uddannet tømrer og har de seneste 10 år arbejdet i faget, men vil nu snuse til mulighederne for at fremtidssikre sit arbejde.
Han startede dagen med oplæg om bygningskonstruktøruddannelsen og energiteknologi og -management, men havde også øjnene på uddannelsen til Kort- og Landmålingstekniker.
“Jeg kommer jo med en faglært baggrund som tømrer, og tænker da også på, at jeg skulle kunne arbejde mange år endnu. Jeg har mødt både bygningskonstruktører og kort- og landmålingsteknikere i mit arbejdsliv, og synes det lyder rigtig spændende at kunne arbejde med samme fagområde fra nye vinkler,” siger han og fortsætter:
“Samtidig er jeg ret interesseret i fremtidsmuligheder omkring bæredygtighed og grøn energi. Vi mærker jo behovet for grønne løsninger ved bare at leve i verden. Der ser jeg virkelig gode muligheder for at gøre en forskel som fx Energiteknolog.”
Vi skal fremme bæredygtighed
Bæredygtighed var generelt et tema ved Åbent hus-arrangementet. På samtlige stande kunne man høre, præcis hvordan man arbejder med bæredygtighed på den enkelte uddannelse.
Frederikke Bender, uddannelseschef for KEA Digital, fortæller, at bæredygtighed i stigende grad er et spørgsmål, der bliver stilet af nysgerrige besøgende og kommende studerende.
“Vi skal ikke bare arbejde med bæredygtighed - vi skal gå forrest og fremme bæredygtighed i de brancher, vi uddanner til. Vores studerende kan bruge deres faglighed til at arbejde for en mere bæredygtig fremtid og skal hjælpe med at bringe verden et nyt sted hen,” siger hun og fortsætter:
“Det er sådan, vi arbejder på KEA - og det forsøger vi at vise alle steder, så man kan høre og opleve, præcis hvordan man arbejder med bæredygtighed på den enkelte uddannelse.”