Hvert år stiger andelen af internationale studerende, som får praktik i Danmark. Baggrunden er en stor indsats for at sikre de internationale studerende praktik – og job - i Danmark.
87 procent af internationale studerende får praktik i Danmark
Tallet er kun gået én vej, siden KEA begyndte at måle, og det er op. Hvert år er andelen af internationale studerende, som tager deres praktikophold i Danmark steget. I 2020 vil 87 procent af KEAs internationale studerende have været i praktik i Danmark.
Samtidig kan vi se et lille fald i antallet af studerende, som er i praktik i hjemlandet. Når de internationale studerende er i praktik udenfor Danmark, er det nemlig ikke nødvendigvis i deres hjemland – det kan lige såvel være i UK, Tyskland eller de andre nordiske lande. Ligesom nogle danske studerende også vælger at tage deres praktik i udlandet.
”KEA har de seneste år arbejdet hårdt på at få flere internationale studerende i praktik i danske virksomheder, da vi ser praktikken som en vigtig brik i vores fastholdelsesindsats. Under praktikken lærer internationale studerende ikke kun mere om deres fag, men også om hvordan det danske arbejdsmarked virker, hvilke vaner der er, og hvad der kræves fra danske arbejdstagere. Alt sammen noget, som både kan motivere dem til og hjælpe dem med at finde et job i Danmark senere hen,” siger Eva Valcke, chef for Karriere, Relationer & LearningLab på KEA.
Praktikken er en meget vigtig brik i forhold til at få job i Danmark, fordi de internationale studerende får smag for det danske arbejdsmarked, men det er ikke den eneste brik:
”Det er alle de brikker, der bidrager til kendskab til det danske arbejdsmarked og vice versa. Vores mentorordning, vores interkulturelle workshops som har fokus på det danske arbejdsmarked og den danske kultur, vores LinkedIn-kurser, relevante studiejob og vores Karrieremesse, hvor de repræsenterede virksomheder skal have jobs med til både danske og internationale studerende,” siger Eva Valcke.
Og Covid-19 kan ikke tage æren for den flotte procentdel, som får praktik i Danmark. Tallet har nemlig været stigende gennem alle årene, og for det andet har Covid-19 betydet, at nogle internationale studerende tog hjem.
De internationale studerende på KEA VIL RIGTIG GERNE BLIVE I DANMARK, og vi har rigtig mange som får fede jobs.
Derfor holder vi igen vores MADE@KEA ARRANGEMENT, hvor tidligere internationale KEA-studerende fortæller deres historie, og giver gode råd til nuværende internationale studerende og alumner om, hvordan man bedst går fra studie til job, og hvad man skal forberede sig på i den danske organisationskultur – fx den meget flade struktur, og hvorfor vi spiser så meget kage på kontoret.
PROGRAM
16:00-16:10 Welcome by Eva Valcke, Director of KEA Career & Relations
16:10-17:10 Key note by Kay Xander Mellish
17:20-18:00 KEA Alumni panel
18:00-18:30 Network session
THE ALUMNI PANEL
Toni Prodan, Transformation Consultant, Danske Bank.
- Business Economics and IT.
Polly Bosworth, Senior Brand Designer, Trustpilot
- Multimedia Design
- Design Business - Brand Design
Kata Borsi, Business Development Representive, Queue-it
- Design Technology - Marketing & Communication
- Design Business - Brand Design
Luke Boschoff, Director, Northern Layers
- Production Technology
- Product Development and Technical Integration
Catalina Boznea, Frontend Developer, Tradeshift
- Computer Science
- Software developer
Herine Tsui, Regional Manager APAC, Trollbeads
- Jewellery, Technology and Business
Lau Pop, Senior Frontend Developer, Nordea Markets
- Multimedia Design
- Web Development
Matthew Thomson, Constructing Architect MAK, BIG - Bjarke Ingels Group
- Architectural Technology and Construction Management