“Det er nice at finde ud af, at der er flere muligheder,” lyder det fra Andrea, der var én af de mere end 1700 uddannelsesnysgerrige personer, der fandt vej til KEAs Åbent Hus-arrangement.
“Det er nice at finde ud af, at der er flere muligheder,” lyder det fra Andrea, der var én af de mere end 1700 uddannelsesnysgerrige personer, der fandt vej til KEAs Åbent Hus-arrangement.
På den sidste onsdag i februar stod studerende, undervisere og andre KEA-folk vanen tro klar til at give et indtryk af de mange muligheder og uddannelser, KEA har at byde på. 1742 slog vejen forbi Guldbergsgade, da KEA holdt Åbent Hus for nysgerrige sjæle.
Én af dem, der havde fundet vej til KEA, var Andrea, der i øjeblikket arbejder i en IT-virksomhed. Hun holder sabbatår efter at have læst en hhx, og er stadig ved at afsøge sine muligheder.
Hendes besøg startede med et oplæg om Designteknologuddannelsen, som er dén uddannelse, der har lokket hende til KEA. Men hun blev efterfølgende også og hørte et oplæg om Produktionsteknologuddannelsen, som giver mange af de samme kompetencer og muligheder, men er mindre søgt.
“Da jeg kom ind, var der én, der fortalte, at Produktionsteknologuddannelsen måske kunne være en idé at høre mere om, når nu jeg var interesseret i Designteknologuddannelsen. Jeg er slet ikke afklaret endnu, men det var fedt at høre om mulighederne med begge uddannelser. Især også at høre om noget af det mere tekniske ved Produktionsteknologuddannelsen – for jeg er faktisk ikke interesseret i sådan noget som tøjdesign, som Designteknologuddannelsen ligger tættere opad, og så er det nice at finde ud af, at der er flere muligheder,” siger hun.
At de to oplæg lå i forlængelse af hinanden var ikke helt tilfældigt, fortæller Sanne Lund, der er kommunikationskonsulent og står for afviklingen af Åbent Hus på KEA. For Åbent Hus handler også om at gøre flere nysgerrige på muligheder, de måske slet ikke kendte på forhånd.
“Det gælder især for uddannelser som Designteknolog og Produktionsteknolog, der begge har et højt indhold af design i uddannelsen, men hvor søgningen er vidt forskellig. Mange kender og søger ind på Designteknolog, og vi har desværre ikke plads til alle – derfor er det jo godt, hvis vi kan hjælpe flere med at lande på den rette hylde ved at præsentere dem for en nært beslægtet uddannelse, de måske ikke kendte på forhånd.”
Rundt omkring på KEA kunne man høre mere om de enkelte uddannelser – og prøve kræfter med nogle af de opgaver, man kan møde i sin studietid. Hos IT-teknologerne kunne man fx vinde en drone, hvis man kunne lodde en lille bille sammen, så dens kredsløb producerede lys.
At KEA altid har fokus på kombinationen mellem teori og praksis, var et gennemgående tema på standene ved Åbent Hus.
Hos Circular Material Lab kunne man blive klog på, hvordan KEA arbejder med fremtidens bæredygtige materialer, og hos Tech & Story Lab kunne man prøve at springe ud fra et højhus i Virtual Reality eller køre om kap i et robot-race og ikke mindst eksperimentere med teknologier.
Lab’et indeholder både podcast-studio, en streaming-station, en lysboks til at tage produktbilleder og en masse udstyr som kameraer, mikrofoner og lysudstyr til VR-gear, AI-teknologier, RaspberryPi’s og meget mere, der kan bruges til at skabe fængende fortællinger gennem diverse medier.
Og hos KEA Startup Hub fortalte nuværende KEA-studerende om deres iværksætterprojekter. Foran en Wall of fame med tidligere KEA-studerende, der er blevet iværksættere, kunne man høre mere om, hvordan KEA arbejder med iværksætteri, og hvordan KEA kan hjælpe med at udleve iværksætterdrømmen.
At teori og praksis går hånd i hånd på KEA, var også afgørende for at Nikolaj valgte at tage tidligt fri fra sit arbejde for at høre mere om bl.a. uddannelserne Energiteknolog og Energimanagement.
Han har tidligere læst på en bacheloruddannelse, men valgte efter få måneder at droppe ud, da han savnede mere praksisnært arbejde. Derfor var han også nysgerrig på Energiteknologuddannelsen, hvor han særligt bed mærke i, at man allerede i løbet af første uge kan komme ud og prøve kræfter med udfordringer i den virkelige verden.
“Det tiltaler mig virkelig, at man ikke kun skal sidde på sin flade, men også kommer ud i verden og løser reelle udfordringer – allerede i løbet af skoletiden og gennem praktik. Og så er der jo gode muligheder, hvis jeg fx vil specialisere mig endnu mere ved at tage top up-uddannelsen i Energimanagement.”
Han fortæller, at han desuden har set nærmere på uddannelsen som Kort- og Landmålingstekniker, der også kombinerer udeliv med tekniske udfordringer, der kan løses fra kontoret – for afvekslingen er også vigtig.
KEA slog ikke kun dørene op på Nørrebro, men også i Hillerød, hvor man bl.a. kan uddanne sig som byggetekniker og bygningskonstruktør.
Her kunne uddannelseschef Jacob Krøyer Olsen mærke, at der er kommet markant mere opmærksomhed omkring muligheden for at uddanne sig på KEA i Hillerød, hvilket kun har været en mulighed i to år. Til sommer starter et nyt hold med godt 40 på første semester, og der var derfor nærmest fuldt hus med 30 besøgende.
“Det er så fedt, at der fra gang til gang kommer flere og flere, når vi holder Åbent Hus. Men samtidig er vi en størrelse, hvor vi virkelig kan nå at komme i dybden, og høre om folks baggrunde og motivation for at ville uddanne sig. Det er også en del af det, vi plejer at sige om at uddanne sig i Hillerød - at det er meget nært,” siger han og uddyber:
“Derfor kan vi jo også høre, at folk virkelig har sat sig ind i tingene, når de kommer til os. Folk er helt afklarede omkring, hvad de er interesserede i og har af tvivl – og så kan vi nå at vende det med hver enkelt. Derfor kan vi som regel også genkende de fleste af dem, der har været på besøg, når første semester starter.”