"Jeg meldte mig frivilligt til at servere mad, samle genstande til at sende til Ukraine og hjalp med at facilitere danseworkshops på den ukrainske festival. På én uge mødte jeg over 500 ukrainere i Københavnsområdet og følte mig stolt over, at jeg kunne gøre i det mindste noget for at hjælpe mine brødre og søstre," forklarer Amelia om at dedikere en uge til at hjælpe Ukraine."
August 2022: Amelia Kovalenko - Økonomi og IT
Amelia Kovalenko er dimitterede fra i PBA Økonomi & IT i 2020. I dag arbejder hun som Business Transformation-konsulent for Financial Services hos EY og er tidligere Associate Consultant hos Danske Bank. Vi har talt med hende om hendes tid på KEA og hendes karriere.
Q & A:
DET OM KEA...
Q: Hvordan vil du beskrive KEA med ét ord?
A: "Øjenåbnende. Business og IT PBA gav så mange indsigter i forskellige emner og var på en måde generel. Det hjalp mig med at lære mere om både erhvervslivet og IT og deres grene. Det ville ikke være passende for en person, der er interesseret i at blive specialist i én specifik ting, men det var en god start for mig, der gerne ville lære om begge verdener."
Q: Hvad var dit yndlingsmodul og/eller din yndlingsunderviser?
A: "Jeg har et kærligheds-had-forhold til systemsudviklingsklassen, da det var svært at forstå, men ekstremt interessant og hjælpsomt, når jeg først havde fanget det. Min yndlingslærer var Kim C. Juhl, måden han forklarede tekniske termer og processer på et enkelt sprog, tændte min interesse for IT og viste, at det ikke var så uopnåeligt for mig, som jeg havde troet."
Q: Hvad er dit yndlingsminde fra KEA? F.eks. En sjov historie fra dine studier på KEA.
A: "Mit bedste minde var at vinde KEA Charette designkonkurrencen i 2018, som jeg tilmeldte mig, selvom jeg ikke havde nogen erfaring med design. Jeg var sandsynligvis den eneste fra Business og IT PBA, mens alle andre studerende kom fra designuddannelser. Det var fem udfordrende og krævende dage, hvor vi til sidst skulle præsentere en designløsning for at samle lokalsamfund i Nordvest. Mit hold var mangfoldigt; vi var fyre og piger fra Litauen, USA, Canada, Holland og Ukraine. Det var en fantastisk oplevelse, da nogle var indretningsarkitekter, nogle var grafiske designere eller arkitekter, og jeg kom med en baggrund i business og IT. Vi kom op med en simpel løsning, men dens enkelhed hjalp os med at vinde designkonkurrencen."
Q: Hvis du kunne gå tilbage i tiden og ændre en ting fra dine studier på KEA, hvad ville det så være og hvorfor?
A: "Jeg ville ønske, jeg havde deltaget i flere sociale arrangementer arrangeret af KEA og taget en mere aktiv del i KEA’s sociale liv. Jeg arbejdede på danseskolen om aftenen og i weekenderne, så det var svært for mig at deltage, når de andre studerende var fri. Jeg fortryder det nu, da jeg har misset nogle muligheder for at nyde studielivet med en øl om fredagen og møde nye mennesker."
DET KARRIERE-RELATEREDE...
Q: Hvad var dit første job efter dimissionen fra KEA og hvordan fik du det?
A: "Jeg arbejdede i Danske Bank som Associate Consultant, også med fokus på procesarbejde, som jeg gør nu. Jeg blev forfremmet til denne stilling efter at have arbejdet som studentermedhjælper i banken i seks måneder. Men jeg vidste, at jeg gerne ville fortsætte med at studere og tage en kandidatuddannelse, så jeg aftalte, at jeg ville arbejde fuld tid i banken, og efter syv måneder ville jeg vende tilbage til universitetet for at færdiggøre min kandidatgrad."
Q: Hvad ville du gerne være da du var yngre og hvordan passer det med det du laver i dag?
A: "Da jeg var yngre, var jeg meget kreativ og mere kunstnerisk end nu. Jeg forestillede mig selv som sanger eller skuespiller i en tidligere fase og som præsident senere i min barndom. Min sang- og skuespillerkarriere startede aldrig, dels fordi jeg er en forfærdelig sanger, og dels fordi jeg, når jeg tænker over det nu, aldrig har været en god skuespiller, selvom der måske var lidt potentiale. En karriere i politik begyndte heller aldrig, så jeg endte med at få et helt andet job. Ærligt talt fortryder jeg det ikke og tror, jeg har truffet det rigtige valg, men jeg ser frem til at melde mig ind i en teaterklub en dag og fortsætte med at danse i min fritid."
Q: Hvordan ser en typisk arbejdsdag ud som Associate Consultant hos Danske Bank?
A: "Covid har ændret alt, men når jeg arbejdede deltid, var jeg stadig på kontoret mindst én gang om ugen. For mit team var det om onsdagen, hvor vi alle mødtes på kontoret i Høje Taastrup. Jeg var der normalt omkring kl. 8 for at have mindst en time, inden mine møder begyndte. Jeg tog derefter en sort kaffe og kiggede igennem min kalender og e-mails for at vide, hvordan dagen ville se ud. Derefter gik jeg i gang med opgaverne eller deltog i projektrelaterede møder. I banken, hvor jeg arbejder, er vi alle tildelt forskellige projekter, så du ser ofte aldrig de mennesker, du arbejder med, da de befinder sig i en anden by eller et andet land. Om onsdagen spiste mit team normalt frokost sammen. Derefter havde jeg en to-ugentlig 1:1 møde med min leder, hvor vi talte om status på mine opgaver eller udviklingsrelaterede emner. Når hele teamet var på kontoret, havde vi også et teammøde den dag, hvor mødelederen bragte kage. Efter mødet brugte jeg normalt tiden på at afslutte dagens opgaver og få et overblik over, hvad der ville ske dagen efter."
Q: Hvad er det bedste ved din karriere?
A: "Jeg kan godt lide, at jeg lærer meget om bankens interne processer, da min baggrund ikke har en stærk relation til bankverdenen. Jeg nyder også, at CoE [Process Delivery Center of Excellence] arbejder med forskellige projekter inden for banken, hvor jeg arbejder med forskellige bankområder. De områder, jeg har arbejdet med indtil videre, har været ejendomsadministration og pension, fast ejendom, anti-hvidvaskning af penge og gældsforvaltning."
DET PERSONLIGE...
Q: Kan du fortælle os en sjov/anderledes ting om dig selv, og hvordan du bruger den i dagligdagen? F.eks. En kompetence eller en ting kun få kender til.
A: "Jeg er en ret åben bog og fortæller folk meget om mig selv og mine færdigheder. Ikke sikker på, om det er quirky, men jeg kan rotere mine arme næsten 360 grader, når der kun er 20 cm mellem mine hænder."
Q: Hvad er din favoritbog at læse eller podcast at lytte til?
A: "Min yndlingspodcast er *Børsen Morgenbriefing*, da jeg kan lytte til den om morgenen og være opdateret på dagens vigtigste nyheder. Af bøger er jeg blevet forelsket i romanen om den ukrainske Romeo og Julie af Mykhailo Kotsiubynsky, kaldet *Shadows of Forgotten Ancestors*."
Q: Hvilken personlig præstation er du mest stolt af, og hvorfor?
A: "Min største bedrift er meget nylig. Efter at have afleveret speciale, dedikerede jeg en uge til at hjælpe Ukraine, og det viste mig, hvor meget man kan gøre, hvis man sætter tid af til at hjælpe andre. I løbet af ugen meldte jeg mig frivilligt til at servere mad, samle genstande til at sende til Ukraine og hjalp med at facilitere danseworkshops på den ukrainske festival. På én uge mødte jeg over 500 ukrainere i Københavnsområdet og følte mig stolt over, at jeg kunne gøre i det mindste noget for at hjælpe mine brødre og søstre."
Q: Hvis du kunne vælge at gøre hvad som helst i en dag, hvad ville det så være, og hvorfor?
A: "Jeg ville elske at have muligheden for at teleportere fra et sted til et andet og rejse gennem tiden. Jeg tror, sådan en rejse kunne udvide min opfattelse af den nuværende virkelighed, få mig til at værdsætte mere, hvad jeg har nu, og gøre mig mere vidende om, hvad vores planet er og har været."
Q: Hvis du kunne dele et måltid med fire personer, levende eller døde, hvem ville det så være, og hvorfor?
A: "Jeg ville dele et måltid med
- Salvador Dalí, da jeg altid har beundret hans kunst, og jeg er nysgerrig efter at se, hvordan han ville være i virkeligheden.
- Jeg ville også invitere Madam C.J. Walker for at lære mere om, hvad hun gennemgik for at etablere sin virksomhed.
- Homer ville være den næste på listen for at høre mere om hans liv, antikken og hvad der inspirerede ham.
- Til sidst ville jeg invitere Bohdan Stupka, en berømt ukrainsk aktivist og skuespiller, som var en af de mest talentfulde ukrainske skuespillere."
Q: Hvilket godt råd vil du give KEA studerende eller andre KEA Alumne?
A: "Lad altid en dør stå åben til ethvert arbejdssted, du har forladt, eller mennesker, du har mødt. Du ved aldrig, hvornår du støder på dem igen, eller om du vil få brug for de forbindelser igen. Husk at tage dig tid til at reflektere over, hvor du startede, og hvor du er nu – meget kan ske på et år! Jeg tænker ofte på mig selv fra 2017, og hvis jeg mødte hende og fortalte hende alle de ting, hun endnu skal opleve. Jeg ville fortælle hende, at hun skal være tålmodig og blive ved med at lægge sit hjerte i alt, hun gør."