Vinderne af Roskilde Festivals BUILD WHAT HERE konkurrence om at bygge et midlertidigt vartegn til festivalen er fundet. En af vinderne er Ina Dyreborg, der er uddannet fra Living på Design & Business.

Af Louise Juncker, KEA Marked

Ti vindere bygger et nyt vartegn på seks dage
Som noget nyt har årets BUILD WHAT HERE konkurrence ikke udpeget én vinder og ét løsningsforslag, men derimod hele 10 unikke talenter, der sammen skal designe og bygge det midlertidige vartegn, som bl.a. består af 4000 hulahopringe. Vindergruppen har seks dage til at bygge vartegnet, der skal stå klar i den nye Apollo Zone på festivalpladsen, når festivalen åbner portene den 29. juni. Holdet skal også arbejde tæt sammen med den engelske kunstnergruppe DS16, så der bliver et særligt fokus på krydsfeltet mellem kunst og arkitektur.

For at deltage i konkurrencen skulle deltagerne besvare mindst én af 5 udfordringer: 
Hvad er et godt mødested i byen? 
Hvordan får man 1200 mennesker til at rydde skrald op efter sig selv? 
Hvordan bor vi i år 2070? 
Hvordan kan træ bruges til at fremme venskaber mellem mennesker? 
Hvordan kan siddepladser skabe social interaktion? Ina Dyreborg er henrykt over at være en af vinderne: "Jeg er utrolig glad for at være en af vinderne af Roskilde Festivals konkurrence! Jeg meldte mig til den, fordi det var en spændende udfordring, der ligger i forlængelse af det, jeg som Living Designer arbejder med til daglig - at stræbe efter at skabe løsninger og produkter, der kan hjælpe eller forbedre andres hverdag. Juryen så heldigvis noget i mit forslag 'Come Together' - bænke, der skaber relationer mellem mennesker."

Samarbejde og co-creation på tværs af fagligheder 
De 10 vindere blev udvalgt af en fagjury bestående af repræsentanter fra Roskilde Festival og Dansk Arkitektur Center samt fra idébureauet 2+1, byggefirmaet Logik & Co. Og tegnestuen A Y Architects. Vinderne har vidt forskellige uddannelses- og erhvervsmæssige baggrunde, hvilket har været et bevidst afsæt for årets konkurrence. Målet har været at sammensætte et hold af individuelle talenter, der med hver deres faglighed, idéer og engagement kan skabe noget helt unikt sammen.

Som noget nyt har konkurrencen fokuseret på, hvordan midlertidig arkitektur skabes på tværs af fagligheder. Derfor har konkurrencen været afholdt som en rekrutteringsproces på den åbne innovationsplatform Innosite, hvor idéen netop er at anspore til co-creation og samarbejde på tværs af brancher og fagligheder.

"Vi har valgt 10 kandidater, som tilsammen er et rigtig godt tværfagligt hold. De er dygtige, idérige, engagerede og bidrager med hver deres faglighed. Nogle kan fx bygge, nogle kan tænke helt nye og anderledes idéer, nogle ved noget om hvordan mennesker interagerer, og nogle har bare et helt skævt blik på de problemstillinger, som konkurrencen stillede op", siger jurymedlem, Katinka Hauxner, fra seniorkonsulent i idébureauet 2+1.

Sammen med de øvrige vindere deltog Ina i en masterclass og designworkshop i Dansk Arkitektur Center den 22.-23. juni, der gik ud på at udvikle og udfordre deres viden om midlertidig arkitektur. På to dage samarbejdede de om at udarbejde et fælles idégrundlag for det kommende vartegn med en række eksperter, herunder kunstnergruppen DS16 samt innovationsdirektør Esben Danielsen fra Roskilde Festival og programchef Mathilde Serup fra Dansk Arkitektur Center.

For Ina Dyreborg handler det nu om at blive klar til på lørdag, når de første festivalgæster ankommer: "Lige nu knokler vi herude på pladsen med at få vartegnet færdigt. Det er helt fantastisk at være en del af et så mangfoldigt team med så mange forskellige færdigheder. Det giver en utrolig synergi og energi, hvilket jo også er det, som Roskilde Festival står for!"

Man kan følge processen LIVE på innosite.dk, facebook.com/innosite eller ved at følge @innosite_dk på Instagram.

For yderligere oplysninger kontakt

Louise Juncker, Business Partner - Design & Business: +45 4646 0000, Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.