Flere af de internationale uddannelser overrasker ved at gå markant frem trods Corona. Søgningen til KEAs uddannelser stiger samlet set med 15 procent i forhold til sidste år med IT-sikkerhed som højdespringer.

Intet er som det plejer i 2020, og derfor kan det måske heller ikke komme som en overraskelse, at ansøgertallene til vinteroptaget på KEA på flere punkter overrasker.

”Vi var nervøse for, om vi ville få nok ansøgere til den internationale bygningskonstruktøruddannelse, men det er lykkedes. Jeg er faktisk overrasket over, at den trækker så godt på trods af Corona – det er samme volumen som for et år siden, hvor Corona ikke eksisterede. Den internationale multimediedesign trækker også virkelig godt – der er faktisk markant øget interesse i forhold til sidste år,” siger Per Gad-Hansen, leder af Optag og vejledning på KEA og refererer til en stigning på 24 procent.

Den samlede søgning til KEA ser rigtig godt ud med stigning på 15 procent i 1.prioritetsansøgninger. Vinteroptaget forfølger altså den tendens, vi så i sommeroptaget med en markant stigning i ansøgninger.

”Noget af forklaringen kan ligge i, at hele brancher er lagt ned – ikke mindst turistbranchen, rejsebranchen og lufthavnen. Det er oplagt, at en del af dem, der er fyret eller tvunget på orlov, søger uddannelse,” siger Per Gad-Hansen.

To nye uddannelser

For første gang udbyder KEA også Økonomi & It samt Kort- og landmåleruddannelserne i vinteroptaget:

”Derfor var det spændende at se, om vi kunne tiltrække ansøgere, og det kunne vi, så derfor kommer vi fremover til at udbyde uddannelserne med både sommer og vinterstart,” siger Per Gad-Hansen og afviser, at det er de to nye vinter-uddannelser, der giver det flotte ansøgertal:

”Selv uden Økonomi & IT samt Kort- og landmålingstekniker ville vi have flere ansøgere end sidste år.”

IT-sikkerhed fortsætter sin sejrsgang og boomer med en fremgang på 47 procent. Det koster så lidt på nogle af de andre overbygningsuddannelser nemlig Software Development og Web Development, hvilket i høj grad skyldes, at de alle tre rekrutterer fra de samme uddannelser ikke mindst Datamatiker, som er dimensioneret.  

Tallene viser et lille dyk på IT-teknologuddannelsen, hvilket understøtter planen om at lukke for vinteroptag på den og i stedet fokusere kræfterne på sommeroptaget.

Trods fin søgning er det stadig muligt at søge ind på:

Økonomi & IT

El-installatør

Software Development

Kort- og landmålingstekniker

International bygningskonstruktør