Flere af de internationale uddannelser på KEA går markant frem på ansøgninger – den internationale bygningskonstruktør går frem med 58 procent. I år var sidste chance for at tage en fuld international uddannelse, men KEA håber at kunne indføre flere internationale elementer i de danske uddannelser fremover.

Det var sidste chance for at tage den internationale bygningskonstruktøruddannelse, og på trods af rekordsøgning sidste år, så steg antallet af ansøgninger med 58 procent i år sammenlignet med sidste år.

I det hele taget er der stor søgning til KEAs engelsksprogede uddannelser – på trods af Corona og på trods af, at det er sidste udkald. Eller måske netop derfor.

KEA er ligesom en række andre institutioner blevet pålagt at lukke de internationale uddannelser. Det betyder, at man ikke længere kan tage en fuld engelsksproget uddannelse.

Katja”Nu mister vi muligheden for at have fulde engelsksprogede uddannelser, men i stedet satser vi på at få flere internationale elementer ind i de dansksprogede. Det er vi i gang med at se på lige nu, men da der ikke følger bevillinger med, er det begrænset, hvad vi kan gøre. Vores ambition er dog stadig, at vi skal have et internationalt studiemiljø på KEA,” siger Katja Munch Thorsen, uddannelsesdirektør på KEA.

Konkret kan det ske ved for eksempel at have valgfag på engelsk, tiltrække gæsteundervisere samt projektsamarbejder med internationale institutioner og virksomheder.

Indtil nu har det ikke været muligt at blande sprog på en uddannelse, men en regelændring er pt. i høring, som muliggør op til 49 procent af undervisningen på et andet sprog end dansk fx engelsk.

”Det åbner for semestre og valgfag på fx engelsk med danske studerende og udenlandske udvekslingsstuderende på nogle uddannelser og på tværs af uddannelser til glæde for de danske studerende og det internationale miljø på KEA,” siger Katja Munch Thorsen, uddannelsesdirektør på KEA.

Men hvad er forskellen, tænker du måske. Sagen er, at KEA ikke længere kan udbyde uddannelser på andre sprog end dansk, men vi må godt tage imod udvekslingsstuderende, som typisk kommer et semester.

Sidste års vinteroptag slog rekord, så ikke uventet har KEA samlet set fået færre ansøgninger i år sammenlignet med sidste år. Men sammenlignet med 2019 er søgningen god, og der er fuldt besat på de fleste uddannelser.

Dog er det stadig muligt at søge ind på:

Økonomi & IT

Kort- og landmålingstekniker

IT-sikkerhed

El-installatør

Bygningskonstruktør

Byggetekniker