Mikkel har altid godt kunne lide at skille ting ad og opfinde nye. Den evne har han fin-tunet på KEA, og for en virksomhed som Techvolver, der laver robotter, er hans kompetencer uvurderlige.

Ansøgningsfristen var egentlig overskredet, da Mikkel Glahn søgte ind på Produktionsteknolog-uddannelsen, men der var en ledig plads, og han var heldig at få den.

”Jeg kan godt lide at være kreativ og udvikle ting. Jeg har altid skilt ting ad og samlet dem til noget, der kunne noget andet – jeg har lidt Ole-Opfinder vibe i mig – og på produktionsteknolog-uddannelsen fik jeg en bred vifte af værktøjer fra design til materialer og 3D,” siger Mikkel Glahn, som var i praktik hos Techvolver, der leverer robotter til pharma- virksomheder.

Praktikken ledte til studiejob hos Techvolver, og produktionsteknolog ledte til overbygningen Produktudvikling & Teknisk Integration – også på KEA.

Og da han blev færdig i januar 2020, stod Techvolver klar med et job til ham:

R0A6699 ny web.jpg”Jeg udvikler og opfinder nye løsninger til vores kunder. Først på konceptniveau, siden til 3D og til sidst står man med en lille baby, man selv har tænkt frem, og som gør en forskel for en masse mennesker,” siger Mikkel Glahn.

Og det gør han på en måde, som helt bogstaveligt er guld værd for start up-virksomheden Techvolver, og som andre uddannelser og profiler simpelthen ikke kan matche forklarer CEO Jakob F. Skjearlund:

”Hvis du vil have noget til at ske i virkeligheden, så skal du ansætte én med en profil som Mikkels. Du kan sagtens finde nogen, der har en dybere teoretisk viden eller en decideret håndværker, men den kombination af teori og praktisk kunnen er det højeste niveau, jeg kan finde hos en nyuddannet medarbejder. Mikkel kan både tænke i koncepter og være problemløsende på et teoretisk plan og så rent faktisk udføre og teste på et praktisk plan. Og det betyder, at vi hurtigt kan få tingene ud over rampen. Dem, der kun mestrer det teoretiske, bliver meget mindre konkrete, og det sætter hastigeden ned.”

Gode ideer er ikke nok - de skal ud over rampen

Når man arbejder med udvikling og produktudvikling – som fx robotter – så må man arbejde sig frem og prøve og prøve igen – du kan nemlig ikke tænke dig til løsninger:

”Det er ikke svært at få ideer, det svære er at tage næste skridt på trappen og få det videre og ud over rampen. Og det kan produktionsteknologerne og PTI’erne,” siger Jakob F. Skjearlund og uddyber:  

”Når Mikkel får en opgave – uanset om den er velbeskrevet eller ej - er han virkelig god til at tage den til næste skridt – uanset hvor på trappen, vi står. Mikkel får meget hurtigt lavet noget, som kan prøves og testes, og som vi kan gå videre med eller droppe hurtigst muligt. Vi er en start up og skal være agile og prøve mange ting af, før vi står med en vinder. Vi ved aldrig, hvor vi ender, og det kræver en bestemt type medarbejder - det skal være nogen, der både kan tænke, udvikle og få ting til at ske.”

Mikkel Glahn er såkaldt Solutions Architect i Techvolver. Det betyder, at han både udvikler forskellige værktøjer til robotterne, som står i laboratorierne på store pharma-virksomheder, og sørger for at de tekniske løsninger fungerer.

”Det er spændende at arbejde i et start up og bruge min uddannelse. Jeg bruger min 3D-læring fra KEA rigtig meget. Jeg laver en del i Solid Works, og det prøvede jeg første gang på KEA. Jeg har også fået en stor materialeforståelse, lært en masse om produktionsmetoder og faktisk også lidt programmering. Men både Produktionsteknolog og PTI er uddannelser, hvor du i høj grad selv kan tone retningen, og hvor man kan blive meget forskelligt bagefter. Jeg fik åbnet mine øjne på KEA,” siger Mikkel Glahn.

For ham var det fedeste de projekter ham og hans studerende lavede med virksomheder – ikke mindst det japanske firma Murata:

”Murata havde udviklet en sensor, de ikke vidste, hvordan de skulle bruge. Det var fedt at løse et problem for en rigtig virksomhed. Og på samme måde var praktikken en fed læring, hvor man kunne udvikle og se ting komme til live,” siger Mikkel Glahn.

Techvolver, hvor Mikkel arbejder nu, tilbyder løsninger til pharma-virksomheder, som bruger pipetter, og hvor det er kritisk, at målene er helt præcise. Tidligere foregik pipetteringsarbejdet manuelt, men den del har Techvolver automatiseret, så robotter, vægte og computer taler sammen. Det betyder dels, at medarbejderne undgår nedslidning af det repetitative arbejde, og dels at virksomhederne ikke længere behøver at sende opgaven ud af huset, men kan klare det in house med de robotter og det udstyr, som Mikkel har været med til at udvikle.  

Her kan du se mere om Produktionsteknolog og om Produktudvikling & Teknisk Integration