El-installatørstuderende Casper Lund Fischer og ingeniørvirksomheden MOE er med prisen som Årets KEA-praktik 2022 hermed videre til den nationale konkurrence om prisen som Årets Erhvervsakademipraktik i Industriens Hus den 25. maj.

Det var en meget begejstret jury, der skulle vælge vinderen af Årets KEA-praktik 2022 på baggrund af indstillinger fra de studerende. Alle fem nominerede og deres virksomheder imponerede juryen dybt, men det blev el-installatørstuderende Casper Lund Fischer og ingeniørvirksomheden MOE, der løb med sejren, fordi Caspers udvikling i virksomheden ramte juryen lige i hjertet.

"Der er sket rigtig meget på Caspers rejse. Før gik han og lavede stikkontakter hos hr. og fru Jensen, men har nu udviklet sig til at sidde med tre skærme og indgå på lige fod med andre ingeniører i et kollegaskab, hvor han har rigtig meget praksisforståelse at byde ind med," sagde juryen.

Casper har været i praktik som rådgivende ingeniør i MOEs afdeling BP bygningsel, og han peger på sin virksomhedsvejleder, afdelingsleder Frank Ahrens, som årsagen til, at han har udviklet sig i den grad, han har:

"Jeg er rigtig glad for at kunne give Frank den ære; det har han virkelig fortjent," siger Casper.

Casper Lund Fischer sammen med sine kolleger, da prisen for Årets KEA-praktik blev overrakt. Foto: Martin Launey

Juryen hædrer Caspers udvikling og MOEs inklusionsevne

I bedømmelsen af Caspers indstilling af MOE bed juryen især mærke i Caspers lidt omvendte rejse i forhold til mange andre studerende, hvor han er en praktiker, der har skulle omstille sig til at tænke mere teoretisk:

"Det er interessant, hvordan Casper har haft al den her praktiske viden fra sin tid som elektriker, men har skulle forstå denne viden i en anden og mere teoretisk kontekst. Man kan virkelig mærke, at det også har været en personlig udvikling for Casper. Det er stærkt gået at kunne omstille sig sådan, og det er tydeligt, at MOE har været gode til at rumme og give plads til den omstilling," fortæller juryen og fortsætter begejstringen for matchet mellem Casper og MOE:

"Man kan virkelig mærke, at virksomheden har villet Casper. Det virker som om, det har været meget naturligt for dem at involvere ham helt på lige fod med de andre medarbejdere, og at Casper er blevet en helt integreret del af virksomheden både fagligt og socialt. Det har tydeligvis været et helt perfekt match på alle parametre, og derfor vinder Casper og MOE."

At Casper og MOE er et godt match, kan virksomhedsvejleder Frank Ahrens kun nikke genkendende til:

"Det har været en fornøjelse at tage Casper under mine vinger. Selvom han har en vigtig praksiserfaring med sig, har han skulle lære en helt ny måde at arbejde på, så han er på en måde helt uspoleret i branchen. Og her har jeg fået mulighed for at være med til at forme ham og fået lov at kunne bygge videre, og det har bare været et rigtigt sjovt og spændende forløb," siger Frank, som dertil fortæller, at han er meget stolt over juryens begrundelse.

Afdelingsleder Frank Ahrens, Casper Lund Fischer og Karen Gaarden, divisionschef for Byggeri - Bæredygtighed og Design. Foto: Martin Launey

Alle fem nomineringer til KEA-praktikprisen gav juryen stof til eftertanke

Til prisen som Årets KEA-praktik 2022 skulle juryen vælge mellem fem nomineringer, og det var et meget svært valg, da alle nomineringer er klasseeksempler på gode praktikforløb:

"Der er ingen tvivl om, at alle fem praktikforløb har været helt fantastiske. Det giver helt sikkert stof til eftertanke i forhold til, hvordan vi selv arbejder med praktikanter i vores egne virksomheder. Derudover siger det også noget om, hvor vigtigt det i virkeligheden er, at en virksomhed tager godt imod sine praktikanter," siger juryen og fortsætter:

"Alle virksomheder kan lære noget af de her eksempler, og alle virksomheder, der arbejder eller ønsker at arbejde med praktikanter, bør tænke praktikken ind i forretningen og integrere den i virksomhedsdriften. De fem nominerede praktikvirksomheder er alle strålende eksempler på, hvordan det kan gøres."

MOE og Casper fik udover prisen også en kage i dagens anledning. Foto: Martin Launey

National finale den 25. maj i Industriens Hus

Med prisen som Årets KEA-praktik skal Casper og MOE konkurrere mod vinderne fra de øvrige danske erhvervsakademier om at blive vinderen af prisen for Årets Erhvervsakademipraktik 2022. Det sker ved et nationalt event den 25. maj i Industriens Hus i København.

Casper og MOE var i tæt opløb til praktikprisen med:

Jacob og NTT Data: Første KEA-praktikant, men ikke den sidste

Lisa og Pandi Web: Logisk sans er afgørende, når man arbejder med kodning

Beata og Voluntas: Beatas personlige udvikling kom i centrum i hendes praktik

Marcus og Enemærke og Petersen: Fik greb om praksis på bygningskonstruktør-studiet

Juryen for Årets KEA-praktik 2022 bestod af:

  • Sabina Kethelz, CCO i Nordbo Robotics og kåret til top-50 over kvindelige tech-ledere i Norden
  • Jonas Waaben, stifter og medejer af digital- og reklamebureauet Campfire & Co.
  • Anders Strange Sørensen, Bæredygtighedschef i entreprenørvirksomheden Enemærke og Petersen
  • Christian Sveigaard, Marketing Director i Carlsberg