Endelig kunne KEA igen åbne dørene fysisk for alle nysgerrige på jagt efter drømmeuddannelsen. Praksisnær undervisning og gode jobmuligheder vægter tungt.

De seneste to Åbent Hus-events på KEA har været online, og selvom de også har været en succes, så er det bare noget andet at gå rundt på campus og tale ansigt til ansigt med undervisere, nuværende studerende og vejledere.

Eller lodde en nuttet bille med lysende øjne.

IMG 20211103 124809IT-teknologuddannelsens stand, hvor man kunne lodde en lille elektronisk bille, var både populær og et håndgribeligt eksempel på, hvordan de studerende blandt andet arbejder med sensorer og selvstyrende intelligente systemer på uddannelsen.

Det krævede både koncentration og fingersnilde at lodde den lille bille, men til gengæld kunne den lyse, når den indbyggede sensor registrerede forandringer i lys og mørke – på samme måde som en solcellelampe, der tænder, når det bliver mørkt.

Tilstrømningen var stor til KEAs digitale uddannelser, og en af dagens gæster var kommet for at høre mere om Business Economics & IT. Han læser ellers på CBS, men vil gerne skifte til KEA, ”fordi der er en bedre bedring kobling mellem teori og praksis.”

KEAs studiestartsundersøgelser har tidligere vist, at cirka 40 procent af de nye studerende på KEA har været til Åbent Hus forud for deres valg af uddannelse.

"Undersøgelsen viser, hvor vigtig åbent hus er i forhold til studievalgsafklaring. De studerende ved, hvad de går ind til, fordi de har haft lejlighed til at snakke med studerende og undervisere og blive klogere på de forskellige uddannelser, og hvad de indeholder. Det er vigtigt i forhold til at mindske frafald og få de helt rigtige studerende ind,” siger Joakim Groth, Kommunikationschef på KEA.

Rigtig mange får også et indblik i KEA-livet og karrierevejledning fra studievejlederne. Ligesom de kan se konkrete eksempler på studieprojekter og produktpræsentationer indenfor design, byggeri, it og teknik.untitled 102

De seneste to Åbent Hus event har dog været afholdt online på grund af Corona, og det kunne ses i studiestartsundersøgelsen ved at kun 28 procent af de nye studerende havde deltaget i Åbent Hus online. Og mens de 68 procent af de nye studerende tidligere har vurderet Åbent hus som havende enten stor eller afgørende betydning for deres valg af uddannelse, så var det kun 46 procent, der fandt online Åbent hus af afgørende eller stor betydning.

Men KEAs online Åbent Hus kunne også noget. Helt lavpraktisk var det muligt at deltage, selvom man ikke befandt sig i København på dagen eller måske var forhindret på grund af arbejde. Og på nogle af de tekniske uddannelser var der flere besøgende ved online arrangementerne.

Uanset hvad, er det vidunderligt at opleve så stor en interesse for KEAs uddannelser, og vi glæder os til at åbne dørene igen for alle interesserede. Næste gang er i februar.

Husk at prøve interessehjulet.