På KEA kårer vi hvert år Årets Underviser. I løbet af den kommende tid afslører vi løbende de ni nominerede. Vinderen afsløres på KEAs medarbejderdag den 18. august.

Underviser team'et på VVS-installatør uddannelsen er nomineret til titlen som Årets Underviser(Team) på KEA. 

Læs mere om de 5 undervisere nederst i artiklen

Hvad er specielt ved jeres måde at undervise på?

"Vi er ret optagede af at gøre ting sammen, vi interesserer os for hinanden og hinandens fag og faglighed, og vi griner meget!

Vi har de bedste studerende på KEA, de har truffet et modigt valg ved at starte her, de har sagt farvel til trygheden og et vellønnet job og goddag til usikkerhed og to år skolebænken på SU, langt de fleste har dårlige erfaringer med skole og alligevel sidder der her – det kræver mod, det respekterer vi dem dybt for.

Alt hvad vi laver, er praksisnært. Vi sætter fokus på vores studerende. Vi er hele tiden opmærksomme på deres baggrund og deres historier, og forsøger altid at inddrage det i undervisningen.
I undervisningen forsøger vi at formidle til tider komplekse teorier og praksisser. Vi forsøger i vid udstrækning at formidle på en praksisnær og forståelig måde. Vi vil gerne gøre undervisningen så ”håndgribelig” som muligt. Det gør vi blandt andet med vores egne praksiseksempler. Fx. inddrager Martin alle de mange fuck-ups han lavede som iværksætter og leder i sin undervisning, Historien om at han mistede 100.000 kr., fordi han havde budt på en sag uden at læse aftalegrundlaget – den tager kegler hver gang.

Og så har vi det sjovt, og inddrager det i undervisningen.  

En af jeres studerende har i sin indstilling skrevet følgende: "Alle undervisere på uddannelsen til VVS-installatør har et særligt godt samarbejde. De er alle virkelig passionerede omkring det de underviser om. Der er altid hjælp at hente, hvis der er noget man ikke forstår.
Det er ikke for sjov, at mange virksomheder står i kø, for at ansætte VVS-installatør-dimittender fra KEA. Dette undervisningsteam er det mest engageret jeg har oplevet til dato. De fortjener virkeligt at vinde!" - Hvad tænker I om den udtalelse?

"At det er helt vildt dejligt at høre. Dejligt de bemærker, hvor glade vi er for at arbejde sammen. Vi er alle passionerede omkring deres uddannelse og VVS faget. Og vi er glade for at de studerende kan fornemme dette.

Vi bruger i teamet også meget tid på at samarbejde på tværs af fagene. I vores optik hænger tingene sammen, det skal afspejles i vores undervisning. Hvis vi tænker i siloer og ikke samarbejder, hvordan skal de studerende så nogensinde få en fornemmelse af, hvor meget tingene hænger sammen, og hvad samarbejde kan gøre?

Det er en slet skjult hemmelighed, at vi nyder at være sammen om at uddanne VVS-installatører. Det er svært ikke at blive ambitiøs, når man har så gode kollegaer, som laver så fede ting - det er bare så dejligt, at vores studerende kan se det." 

Hvad betyder det for jer at blive nomineret?

"En kæmpe taknemmelighed, det var godt nok en dejlig besked, der tikkede ind i indbakken. Vi blev helt rørt. Det er da fantastisk, at så lille en uddannelse kan blive nomineret. Det er fantastisk for os at få at vide, at vi rammer rigtigt med vores undervisning, vores tilgang og vores team. Forhåbentlig betyder det at vi kan fortsætte med vores (sam)arbejde." slutter Team VVS.