Hvordan kan vi sikre studerende adgang til fysiske lokationer 24/7 – 365?

Morten Bækkel Heise er underviser på energiteknologuddannelsen. På uddannelsen lærer man bl.a. at forstå energiforbrug for enfamiliehuse og komme med forslag til forbedringer, der kan nedbringe energiforbruget. Morten bruger bl.a. sit eget hus til at lave energigennemgange med studerende, når de i en træningsperiode skal lære, hvordan de gennemgår et hus.

Det er ikke altid, de studerende ser og får noteret alle de elementer, der skal med i beregningen ift. energiforbedringer i første gennemgang, og derfor ville Morten gerne finde en måde at give de studerende adgang til igen at kunne gennemgå hans hus, lige når de har tid.

Morten fik derfor i samarbejde med KEA Learning lab lavet en 3D-scanning af sit hus. Her kan de studerende komme tilbage til huset og se på detaljer og diskutere forslag, lige når det passer dem hele døgnet rundt. 

"Der er et stort potentiale i at få scannet andre lokationer, som kan bruges i undervisningen. Det kan fx være varmecentral og ventilationsrum på KEA. Sådan et scan kan også bruges til at vise potentielle studerende, hvordan vi på KEA arbejder med både teori og praksis i undervisningen," fortæller Morten Bækkel Heise.

Morten har tidliger været nomineret til årets underviser, læs om hans læringssyn

Morten Bækkel Heise har lavet en virtuel gennemgang af sit hus, så de studerende altid kan gense det, når de arbejder med energiforbedringer.

Kig indenfor på KEA

3D-scanninger kan også bruges uden for undervisningen, og KEA er i gang med at få lavet 3D-scanninger af flere lokationer. Det giver fx stor værdi at kunne vise, hvordan vores labs ser ud. Både for potentielle studerende og for eksisterende studerende, der vil have en ide om, hvad de kan finde i labbet.

Tech & Story lab er et af de steder der er blevet scannet, mens der i lokalet var workshop. Her kan både potentielle og nuværende studerende og undervisere orientere sig i virtuelt i labbet, og blive inspireret til et fysisk besøg.

3d scan tech story lab

KEA planlægger flere 3D-scans af KEAs labs og lokationer, til brug for både undervisning og markedsføring.

Hvis du vil vide mere om 3D-scanning af lokationer, er du velkommen til at kontakte Learning Lab på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.