De fem dommere var fuldstændig enige, da de skulle vælge en vinder: det blev JENSEN Denmark på Bornholm, som havde skabt en exceptionel god praktik for Mads Jørgen Nilsson, som læser til produktionsteknolog på KEA.

”Jeg er ikke blevet så overrasket siden min polterabend,” sådan sagde Per Munch Jensen, projektleder og nærmeste chef til Mads Nilsson, da han fik af vide, at Mads havde indstillet ham og JENSEN DENMARK til Årets KEApraktik - og de havde vundet!

Juryen sagde blandet andet:

”Mads har fået rigtig meget ansvar og været involveret i strategiske beslutninger og processer, der vidner om, at hans faglighed er taget alvorligt. En virksomhed på 500 mand, der formår at skabe så inkluderende en kultur og med flad struktur er ret imponerende. ” 

”JENSEN har vist, at de som virksomhed går langt for at skabe et spændende praktikforløb, hvor praktikanten både bliver udfordret, opnår stor læring og får stort ansvar. Forløbet er forankret på ledelsesniveau i virksomheden, og det giver praktikanten en oplevelse af at være betydningsfuld og faktisk gøre en forskel. JENSEN har elimineret den geografiske barriere som Bornholmervirksomhed ved bl.a. at tilbyde bolig og i det hele taget have et godt ry. At en KEA-studerende fra København søger og får praktikstillingen viser, at dette faktisk virker,” lød det fra dommerne.

Den perfekte ansættelsessamtale  

Overvældende mange studerende havde indstillet deres praktik og praktikplads til at blive årets KEA-praktik.

De mange indstillinger har været en fornøjelse at læse og efterlader ingen tvivl om, at de studerende er vilde med at komme ud i erhvervslivet og bringe teorien og deres færdigheder i spil. Ligesom det er tydeligt, at virksomhederne virkelig har gavn af praktikanterne og gør et stort stykke arbejde for at byde dem velkommen og ikke mindst udvikle deres kompetencer.

Det er også tydeligt, at praktikken er den perfekte ansættelsessamtale – rigtig mange får job i virksomheden efter endt praktik. Også Mads Jørgen Nilsson. 

”Mads har taget udfordringen op hos Jensen, og har fået vist, hvor meget værdi en KEA-studerende kan skabe i en virksomhed som JENSEN på selv kort tid. Og tilbuddet fra JENSEN om et egentligt job efter praktikken understreger dette,” siger Jørgen Ravnsbæk, chef for KEA Erhverv og Kompetence.