Frederiksdal kirsebærvin har vundet stort set alle de priser, der kan vindes. Men vinproducenten har kapacitet til at kunne sælge 300 procent mere, end de gør i dag. Studerende på Digital Konceptudvikling gav deres bud på, hvordan det skal ske.

Da Frederiksdal Gods på Lolland begyndt at producere deres kirsebærvin for 10 år siden, var det temmelig revolutionerende. Dansk vinproduktion var stort set ikke-eksisterende, og kirsebærvin var kendt som et sukkerklistret skodprodukt.

Vinene, produceret på Stevns-kirsebær fra egne plantager, gav øjeblikkeligt genlyd og udråbt til små mirakler – ikke kun i Danmark, men også i udlandet. Og historien om det lollandske kirsebæreventyr er netop nu CPH:DOX aktuel.

Men der skal sælges noget mere. I dag sælges der 100.000 flasker om året, men det lollandske gods har kapacitet til at sælge 400.000 flasker.

Frederiksdal bad derfor studerende på Digital Konceptudvikling om hjælp til, hvordan de kan booste salget og konvertere deres kernefortælling ’Cherish the cherry’ til en digital salgsstrategi.

Hvilket de studerende ikke gjorde.

De udfordrede derimod briefet, og kom med helt andre løsninger, hvilket heldigvis faldt i god jord hos folkene bag Frederiksdal.

Gruppe 2 foreslog at ændre Cherish the cherry til Cherish life. Hvor fortællingen indtil nu har handlet meget om vinene, processerne, kirsebærret og godset, skal fortællingen fremover fokusere på oplevelsen, brugerne og hvad vinene kan bruges til. Gruppen foreslog i den forbindelse også en helt ny identitet – såvel grafisk som billedmæssigt. Det grafiske skal have et mere moderne og ungt udtryk, mens billedsiden skal fokusere på fællesskab, mennesker og oplevelser.

Og det blev godt modtaget hos Frederiksdal, som gerne vil skabe en bevægelse omkring det at drikke Frederiksdal Kirsebærvin.

Skærmbillede 2019 03 29 kl. 11.17.13Gruppe 8 havde valgt at lave en strategi, som fokuserede på USA, hvor salget af vin er stigende – ikke mindst mousserende vin, og vin der ikke er lavet på druer.

Men mest opsigtsvækkende foreslog de Frederiksdal at sælge deres vin på dåse til de amerikanske millennials. Fra 2017 til 2018 steg salget af alkohol på dåse med 43 procent over there. Derudover er dåser mere CO2 venlige end glasflasker, de er nemmere at tage med på fx stranden og det giver mulighed for mindre størrelser, så man ikke er tvunget til at købe og drikke en hel flaske vin.

”Samlet set havde de studerende en meget bedre forståelse af den yngre målgruppe, end vi selv nogensinde har haft. Det var en spændende indsigt, og de vendte nogle af vores hellige køer på hovedet for eksempel ved at putte Sparkling RED på dåse og lave nye etiketter,” siger Mette Rix Krabbe fra Frederiksdal Kirsebærvin.

”Samarbejdet har været til stor inspiration for os. Vi blev overraskede over det høje niveau, og hvor professionelle de studerende var. Deres løsninger var meget hands-on og brugbare, samtidig med, at de var modige og turde tænke kreativt og ud af boksen.”