20 videoer om alt fra studieliv til værksteder og bibliotek klæder de studerende på til en god studiestart på KEA - som er endt med at blive både fysisk og virtuel.

Lige til det sidste har det været usikkert, hvorvidt studiestarten dette semester ville blive virtuel, fysisk eller en kombination. For at kunne gøre en eventuel virtuel studiestart ligeså god og informativ – eller så tæt på som mulig – har KEA Kommunikation kæmpet med at få de 20 videoer færdige til studiestart. Der blev arbejdet i døgndrift og søndag eftermiddag lå de klar. 

”Havde der været behov for en ren virtuel studiestart, ville vi være kommet langt med disse videoer, og nu hvor videoerne er her, kan vores studerende gense dem igen og igen for på den måde at kunne ’huske eller genbesøge’ de pointer, der bliver fortalt,” siger Eva Valcke, chef for Karriere & Relationer.

kea studiestart 24 august 2020 2Heldigvis blev det muligt at lave en kombineret start, hvilket konkret betyder, at 1.semsterstuderende i går kunne møde fysisk ind på KEAs adresser - og i dagens anledning til røde løbere, ballonporte, musik og en velkomstkomité af studieguider med kæmpe smil bag mundbindene.

Normalt holder de forskellige afdelinger og faciliteter oplæg på studiestartsdagen og 14 dage frem om relevante emner. Og det er den viden, som de studerende nu også kan få i de otte danske og 12 engelske videoer.

Når introperioden er slut, og undervisningen begynder, bliver det til så meget fysisk undervisning som mulig. Men det bliver mere forskudt og på en måde, hvor mere af dagen og ugen bliver taget i brug. Og selvfølgelig med stor fokus på retningslinjer, afspritning og et hav af klistermærker der viser, hvordan man skal bevæge sig og agere på KEAs adresser.

Noget af det, der tidligere foregik på tværs, foregår nu enten virtuelt eller med en stamgruppe, så de studerende omgås færre forskellige mennesker.

”Og sidst men ikke mindst, så kan undervisningen på KEA streames, så de studerende, der ikke kan deltage fysisk på grund af Corona, stadig kan følge med,” slutter Eva Valcke, chef for Karriere & Relationer. 

Du kan se videoerne på dansk her HTTPS://MIT.KEA.DK/STUDIESTART og på engelsk her HTTPS://MIT.KEA.DK/EN/STUDYSTART

Videoerne har fokus på:

  • Facility og IT hvor alle de programmer, de studerende benytter, bliver præsenteret
  • Studie- og karrierevejledningen fortæller, hvordan man kan bruge dem
  • Biblioteket fortæller både om fysiske og digitale bog/mediesamlinger samt sociale aktiviteter
  • KEAs forskellige værksteder bliver præsenteret
  • Studieliv, DSR og frivillighed
  • Wayfinding på KEA
  • Hvordan man kan komme på udveksling
  • Rektor Steen Enemark Kildesgaard byder velkommen og kommer her ind på Corona-retningslinjer mv.

3 videoer på engelsk fortæller om

  • Transportation in Copenhagen
  • Registration in Denmark (CPR, opholdstilladelse, nem-id, hospital mv)
  • Service Desk og IT