Studerende fra Brand Design har skabt en række kampagnekoncepter, der skal lokke de 25-35-årige væk fra skærmen og ind i Det Kongelige Teaters verden af taktile oplevelser.

Det multi-taskende menneske. Det kunne være titlen på en forestilling, men er den sørgelige sandhed for langt de fleste: Vi tjekker mails, messenger, Instagram, googler og alt muligt andet, mens vi ser film, spiser og er sammen med dem, vi elsker.

Det kan man ikke i teatret. Det er ren nærvær.

Og Gruppe 4 på Brand Design havde netop valgt at tage udgangspunkt i Det Kongelige Teaters evne til at skabe singletasking nærvær. Kampagnen ’Hiver dig ind i nuet’ har fokus på, hvordan Det Kongelige Teater kan trække de 25-35-årige, som teatret gerne vil have fingre i, væk fra alle de digitale tilbud og distraktioner såsom SoMe og ind i nuet. Kampagnen der både består af guerilla marketing i bybilledet målrettet cyklister, plakater, SoMe og video på egne bygninger skal sætte fokus på den værdi, som en fysisk oplevelse i teatret kan give.

Football & Theatre - it’s a match.

Skærmbillede 2021 08 27 kl. 13.38.04Og så var der Gruppe 12, som gik benhårdt efter fodboldfansene. En målgruppe som Det Kongelige Teater ikke har fat i pt.

Hvis nogen skulle være i tvivl.

Det er veldokumenteret, at fodboldfans bruger fodbold som følelsesmæssigt outlet, og betragter det som et socialt fællesskab. Gruppen argumenterer i deres kampagne for, at Det kongelige Teater er et rum for lige præcis store følelser – som kan deles med andre.

”Vores målgruppe, mandlige fodboldfans fra 18-60, føler ikke, at den hører hjemme i et teater. Hvordan viser vi, at teater, lige som en fodboldkamp, ​​er et rummeligt sted for følelsesmæssigt udtryk, der kan bringe mennesker sammen og give dem mulighed for at favne en anden virkelighed? Hvordan kommunikerer vi om lighederne mellem disse virkeligheder? Hvordan får vi dem til at forelske sig i et nyt sted for selvudfoldelse?” spurgte Gruppe 12. og gav svaret dels i form af en visuel kampagne, der viser lighederne i de to udtryksformer og dels via et event i teatret, hvor der vises legendariske fodboldkampe og i pauserne forskellige optrædener fra kompagniet.  

“Formålet er at vise målgruppen, at Det Kongelige Teater kan være et sted for følelsesmæssigt udtryk og sammenhold, ligesom fodbold er det. Football & Theatre - it’s a match.”

Ideer af høj kvalitet og internationalt perspektiv

Skærmbillede 2021 08 27 kl. 14.28.10Flere grupper havde taget udgangspunkt i den taktile oplevelse i deres kreative kampagnekoncepter. Og det begejstrede Jacob Rosendal, der er marketingchef hos Det Kongelige Teater, ikke mindst Gruppe 8, som havde udviklet en drink – teatrets helt egen – som bringer flere sanser i spil. Samt et fysisk kortspil som har samme effekt og yderligere er med til at forlænge kampagnens levetid, fordi et spil i princippet kan holde livet ud.

Gruppe 3 havde taget udgangspunkt i, at målgruppen vil underholdes og have nye oplevelser. Det havde de koblet med den særlige ding-ding-ding-ringen, som kalder publikum ind i salen, når forestillingen begynder og igen efter pausen i kampagnen ’Lyden af nye oplevelser’.

”Ideerne var af høj kvalitet. Der kom mange spændende bud på kampagner, og det var måske særligt interessant at se, hvordan de internationale studerende gik til opgaven – de havde jo af naturlige grunde mindre kendskab til os end de danske studerende. Det var også interessant at betragte forskelle og fællestræk på tværs af grupperne: Eksempelvis anvendte flere QR-koder i deres løsninger,” siger marketingchef, Jacob Rosendal.