Studerende fra SMYK har siden november arbejdet sammen med elever fra guldsmeduddannelsen på NEXT KBH og urmagerskolen på ZBC i deres fritid. Denne weekend præsenteres urene på New Nordic Jewellery & Watch Show i Bellacenter.

De kommende urmagere, guldsmede og designere har hver især bidraget med deres faglighed til det fælles projekt i såvel designet som udformningen af de fem helt unikke ure, som alle er løst ud fra benspændet, at de skulle henvende sig til millenials, være salgbare og indeholde et element af magi.

Sidstnævnte har fået de studerende til at kigge mod himmelrummet og krystallers egenskaber. Og denne weekend bliver løsningerne altså præsenteret på messen New Nordic Jewellery & Watch Show 2019.

Målet med det tværfaglige samarbejde har været at øge kundefokus og højne de faglige niveauer i en løsningsorienteret sammenhæng, hvor de studerende skulle skabe konkrete produkter til smykkebranchen.

Skærmbillede 2019 08 23 kl. 10.35.35’Presence’ er designet til at vise eksistensen af tid snarere end hvert tikkende timer og minutter.

”Vi stræber efter at inspirere og minde folk om vigtigheden af ​​at værdsætte tid og bruge den med omhu.”

Uret kan både bæres som et armbånd eller som et vedhæng. Desuden kan kassen udskiftes, hvilket giver mulighed for at opgradere stykket. PRESENCE består af en gylden urskive opdelt i to forskellige dele - solen og månen - der repræsenterer dag og nat. Urskiven er fastgjort til et urværk, som bruger 24 timer til at dreje urskiven hele vejen rundt. Det gyldne smykke har syv ametyster indsat, valgt efter ametystens stressnedsættende egenskaber. Også her kan man tilpasse og vælge andre krystaller.

Skærmbillede 2019 08 23 kl. 10.30.51’U’ er ikke et smykke, men et bordur til det moderne skandinaviske hjem.

”Uret kan stå i hjemmet og kan give anledning til en filosofisk samtale. Uret er inspireret af, hvordan vi forstår tid. I vores dagligdag er tiden essentiel, og vores samfund ville være radikalt anderledes uden begrebet tid. Men hvad er tid?”

Gruppen har med U givet deres svar.

”Tiden forholder sig til bevægelse, og jo hurtigere et ur er i bevægelse, jo langsommere går det. Måske tænker du så, at borduret jo står helt stille på bordet. Og ja, det er rigtigt. Det står helt stille i forhold til bordet, men det bevæger sig 400 meter i sekundet i forhold til Jordens centrum eller 220.000 meter i sekundet i forhold til Mælkevejens centrum, så absolut stilstand findes ikke. Derfor har vi overfor vores ur placeret en kugle, der spejler rummet omkring uret, fordi tid som begreb kun er relevant, hvis man ved, hvad den forholder sig til. Uret og tiden det viser, forholder sig til rummet omkring sig.”

U har et mekanisk urværk, hvilket betyder, at det skal trækkes manuelt op én gang om ugen. I modsætning til et kvartsværk, der kører på batterier, så kan et mekanisk urværk holde i generationer.

Med Orbit-uret er det kun de indviede, der med lethed ser et reelt klokkeslet og ikke blot nyder tiden i bevægelse og designet på håndleddet. Og de har også lagt betydning i urværket:

”Urværket skulle være helt vores eget, og derfor er der lagt mange kræfter i at lave perfekte solslibninger, der pryder hele urskiven.”

Den kan vælges i dyb blå eller gylden messing. “Viserne” og de dekorative prikker kan også vælges i tre forskellige farver efter køberens smag.

”Medbestemmelse i designet er et ønske vi er stødt på i vores research af kundesegmentet. Orbit har derfor have et forskelligt udseende alt efter hvem der bærer det.”