10 studerende fra KEA har bygget en såkaldt ROV – remotely operated vehicle – det var sådan en, der fandt Titanic, og testdykket i Oceantanken på Den Blå Planet.

En undervandsrobot koster snildt flere millioner. Dem har vi ikke på KEA, men det lod de studerende sig ikke stoppe af. De besluttede at bruge deres viden og færdigheder til at bygge en selv - og fik Raket-Madsen med på idéen.

ROV’en er bygget på genbrugsmaterialer og aflagte dele fra maritime virksomheder. På sigt er det meningen, at undervandsrobotten skal løse opgaver af undervandbiologisk eller historisk karakter. Men i første omgang blev den testet i Ocean-tanken på Den blå planet, hvor den tog sig en svømmer hos hammerhajerne.

Se videoen her

KEA Goes Deep handler om at omsætte forskning og viden til praksis – og praksis til forskning. Og det er selvfølgelig open-source.

KEA Goes Deep er den ene del i et todelt projekt. Den anden del - KEA Goes Up – går ud på at bygge en raket. Også i samarbejde med Raket-Madsen.

På grund af projektets omfang – ikke mindst i fysisk forstand – holder de studerende til i en hangar på Refshaleøen.

Her kan du se, hvordan det går for sig, når de studerende svejser, udvikle tryksikre lampehuse  og beholdere, roder med kameraer, elektronik og udvikler teknikken bag styringen af ROVén.

KEA GOES DEEP  

The First Dive (OpenRov)