Start up-virksomheden True Gum havde brug for en brand management strategi samt en ny kampagne. Det fik de hjælp til af studerende på Communication Design.

De færreste ved det, men der er faktisk plastik (og andet skidt) i det meste konventionelle tyggegummi. Det er der ikke i danske True Gum’s tyggegummi, som også er bionedbrydeligt og vegansk, og det budskab ville de gerne have hjælp til at sprede.

Hvor svært kan det være - folk vil have rene varer, som ikke belaster miljøet. Ja, men det har alle de store virksomheder også luret, og derfor foregår der en masse green washing – altså initiativer som på overfladen virker grønne og bæredygtige, men som i realiteten ikke er det. Det har skabt en træthed hos forbrugerne, og CSR er blevet et udvandet begreb.

Gruppe 6 lagde derfor vægt på vigtigheden af at skære igennem. I supermarkederne. For det er nemlig her, langt de fleste mennesker køber deres tyggegummi.

Kampagnen Walk the talk handler om, at hvis du virkelig vil undgå plastik og forurening, så gælder det i høj grad også dit tyggegummi. En opfordring til at sætte handling bag ordene, men formidlet i et kampagne fuld af humor og guerillamarketing.

Og dét vakte begejstring hos True Gum-folkene:

Skærmbillede 2019 03 27 kl. 10.15.14”Det er super interessant, både fordi guerillamarketing typisk finder sted udendørs, men også fordi produktplaceringer inde i et supermarked er virkeligt dyre, og der er reelt fysisk krig om placeringerne for POSmarketing,” siger Jakob Schmidt Clausen.

”Derfor er det vildt interessant for os at reklamere på utraditionelle steder inde i butikkernes univers. Og især steder hvor man kan vinde kundens opmærksomhed i 3 sekunder, fx når man er ved at hive sig en plastikpose i frugt&grønt, eller ved flaskeautomaten, hvor man er tvunget til at vente. Og særligt interessant når løsningerne er nærmest lige til at implementere. Så her hævede vi lige øjenbrynet.”

Men True Gum-folkene var i det hele taget imponerede over de studerendes arbejde:

”Vi var generelt overraskede over det høje niveau hos alle grupperne. For ikke at tale om kreativiteten og det grafiske arbejde, der virkelig var imponerende. Vi lagde særligt mærke til, hvordan flere grupper turde udfordre vores primære målgruppe med fede kampagnetiltag, der var rettet mod nye segmenter – for eksempel et samarbejde med Storm under modeugen.”