Under næste uges modeuge kåres vinderen af designkonkurrencen Designer’s Nest, der sætter fokus på de nye talenter. Fælles for de tre KEA-finalister er bæredygtighed.

Felipe Mendes Coelho er Brasilianer, men har valgt at læse på KEA. Og netop kloden og det at være en del af forskellige kulturer er, hvad Felipe Mendes Coelho er inspireret af:

"Kollektionen er inspireret af havet og er stærkt præget af modsætningen mellem forskellige kulturer, jeg har præget hele mit liv.”

Han bruger forskellige broderiteknikker og væver i hånden kombineret med de nyeste teknologier indenfor 3D-print. Derudover er hans kollektion bæredygtig, fordi han har valgt at benytte genbrugsmaterialer og garnrester indsamlet fra forskellige steder i hele verden for at minimere spild.

”Jeg er meget optaget af materialer og manipulationen af dem, når jeg arbejder, fordi det skaber en interessant proces,” siger Felipe Mendes Coelho, der er udvekslingstuderende fra KEAs partnerinstitution SENAC i Brasilien.

Bæredygtigheden gør sig også stærkt gældende hos de to andre finalister fra KEA. Nanna Rendebo, som udover studierne er en del af firmaet Samman, der samarbejder med indiske Kara Weaves om 100 procent bæredygtige produkter, der gør brug af håndvævede tekstiler.

Og duoen Michelle Bjerregaard Jensen og Brittany Malvino står bag firmaet Re.Imagine, som i samarbejde med Røde Kors skaber håndsyede kollektioner af genbrugsmaterialer.

Vinderen af Designer’s Nest kåres på fredag i næste uge.

Designers 'Nest blev grundlagt i 2003 som en professionel og international platform for nordiske design-dimittender.

Den første Designer’s Nest Award blev præsenteret i februar 2005. Designer’s Nest har til formål at vise og fremme up-and-coming skandinaviske designere til globale købere, designere, medier og trendsættere, der besøger den halvårlige modemesse, og dermed konsolidere og udvide Danmarks brand som en mode-nation.

HKH Kronprinsesse Mary er protektor for Designer’s Nest og hun overrækker prisen hver sæson.

Juryen består af danske og internationale personligheder fra modebranchen, som håndplukker vinderen af Designer’s Nest Award, der udover æren modtager en kontant præmie på 50.000 kr.