Michael Bavnild og Henrik Nielsen, der til daglig læser henholdsvis Bygningskonstruktør på 6. semester og IT-Technology på 3. semester, har hver især modtaget 25.000 kr. af Høje Tåstrups borgmester Michael Ziegler.

Både Michael og Henrik har ansøgt om legatet siden studiestart og har løbende fået udbetalinger fra det. 

”Jeg kendte til legatet, fordi min storebror har fået det før. Det stod i erhvervssektionen i lokalavisen, og jeg søgte det for at supplere SU’en. En erhvervsuddannelse på KEA kræver meget tid - en studieuge kan tage en 40-45 timer, så der er ikke meget tid til et studiejob ved siden af. Det gælder i hvert fald på Bygningskonstruktøren. Jeg har fået det samme legat gennem hele uddannelsen, men i mindre portioner. Det har givet mig mulighed for at lægge mere vægt på min uddannelse og ikke behøve at arbejde så meget ved siden af. Jeg bruger legatet på husleje og lidt bedre mad i hverdagen. Jeg har 1000 kr. mere om måneden, og legatet giver mig altså et større rådighedsbeløb,” siger Michael Bavnild.

Han har også et godt råd til sine medstuderende i forhold til at få et legat:

”Man skal være ekstremt opsøgende. Det er ikke noget, de går og skilter med. Hvis man har været bosiddende i en kommune i lang tid, er der en stor sandsynlighed for, at de har et legat.”

I forhold til, om han vil søge legatet igen, siger Michael, at det måske bliver lidt sent: ”Jeg går på 6. semester og har en 8-9 måneder tilbage. Jeg har tænkt mig at søge det, men jeg tror ikke, jeg får det, fordi jeg er så langt fremme i uddannelsen.” 

Henrik Nielsen opdagede legatet ved, at en kammerat gjorde ham opmærksom på det:

”Jeg kom fra erhvervslivet som elektriker og var vant til at have en fast indkomst, og så skulle på SU, tænkte jeg, at et månedligt tilskud kunne være rart; og derfor søgte jeg det.”

Henrik har også gode råd i forhold til legatsøgning:

”Søg godt og grundigt på nettet, for der er mange legater, man kan søge, som man måske ikke lige er bekendt med. Hvis man er i tvivl, om man kvalificerer sig til det pågældende legat, er det bare at spørge personen, der administrerer det. Jeg blev selv glædeligt overrasket over, at legatet, jeg søgte, eksisterede.”

Legatet betyder også meget i Henriks hverdag:

”Det betyder, at jeg kan fokusere 100 % på mit studie, og at jeg derfor kan nøjes med et studiejob hen over sommeren. Jeg bruger legatet som tilskud til diverse udgifter, jeg har hen over året. Og måske også som lidt lommepenge, når jeg skal på krydstogt i januar.”

Både bestyrelsen og ansøgerne opfordrer andre studerende til at søge legatet, og man kan læse mere om legatet på Høje-Taastrup Kommunes hjemmeside. Næste frist for ansøgning er den 1. februar 2017

Legatet ligger i forlængelse af kommunens indsats på uddannelsesområdet.