Tenna Ørum Kristensen er beviset på, at IT-branchen i allerhøjeste grad også er for kvinder. Nu tager hun til USA, hvor hun skal i praktik hos en anerkendt Microsoft-partner.

Mens vi andre måske nøjes med at blive irriteret over hverdagsproblemer, så drømmer Tenna Ørum Kristensen om at løse dem:

”Hver gang jeg hører om et problem, tænker jeg ’kan man løse det her med it?’ Det er det, jeg drømmer om at gøre med min karriere – at gøre hverdagen lettere for en masse mennesker via it-løsninger.”

Og nu er den 22-årige datamatiker-studerende et skridt nærmere den drøm. Næste semester drager hun til Phoenix, Arizona, hvor hun skal i praktik i et firma, der blandt andet udvikler software til projektstyring for Microsoft.

”Jeg har hele tiden gerne ville lære branchen at kende fra et internationalt synspunkt,” siger Tenna Ørum Kristensen.

Sensei Project Solutions står blandt andet bag apps’ene Sensei Task Analyzer, Sensei Project Dashboard og Sensei Task Master og arbejder indenfor fire forretningsområder: Services, Solutions, Training og Apps.

”Jeg skal så vidt muligt være en del af hverdagen hos Sensei. De arbejder både med teknologier, som er helt nye for mig, men også nogen, jeg kender i forvejen - blandt andet fra mine valgfag. Så jeg kommer både til at lære noget helt nyt og at udvide mine kompetencer inden for kendte områder.” 

Udover arbejdet håber Tenna Ørum Kristensen også at få mulighed for at lære den amerikanske kultur bedre at kende:

”Jeg ser det her som en unik mulighed for at få indsigt i it-branchen fra et internationalt synspunkt og samtidig lære noget om USA rent kulturelt.”