Dette års TEDxKEA var en decideret bevidsthedsudvidende oplevelse. 12 inspirerende talks med blandt andre Eske Willerslev, Jan Gehl, Vigga Svensson og Khaterah Parwani.

Det var isnende koldt udenfor på årets første snevejrsdag, men det havde ingen effekt på fremmødet i Den sorte diamant. Arrangørerne af TEDxKEA kunne melde totalt udsolgt – takket være et særdeles stærkt line-up.

Selina Juul, der har skabt en verdensomspændende bevægelse for stop af madspild, og som skriver for Huffington Post, leverede en animeret performance, men med meget lettilgængelige og DIY-orienterede pointer omkring madspild. 

DNA-forskeren Eske Willerslev gjorde alle klogere på den menneskelige race og ikke mindst vores overlevelse. Han talte blandt andet om, at det at rejse og blande sig er den bedste overlevelsesstrategi som menneske og som folk. Isolation svækker.

Oplæggene gav inspiration til mange livlige snakke og diskussioner i pauserne.

”Hvis jeg selv skal sige det, så var arrangementet en utrolig succes – talerne var i  verdensklasse og de har potentiale til eksplodere online,” siger co-founder Doug Costello og referer til, at de rigtig gode TED samt TEDx-talks bliver set af millioner af mennesker på nettet.

”Om en måned er videoerne klar til at blive sluppet fri på TEDx hjemmeside og Youtube kanal (som har mere end 20 millioner abonnenter). Vores mål er at smadre vores tidligere rekorder. Vi vil ikke nøjes med mindre end 200.000 visninger – og hvis et af oplæggende bliver samlet op af TED.com, taler vi millioner af visninger i hele verden,” siger Doug Costello.

Det er anden gang TEDxKEA afholdes, og selvom det første arrangement også var en succes, så var der virkelig tale om en meget professionelt gennemført anden gang med en international stemning – ikke mindst takket være de mange frivillige og KEA-studerende, som blandt andet havde stået for visuals, grafik og 3D TEDx bogstaver som prydede Dronningesalen i Den sorte diamant.

”Vi kiggede på lokaler i hele byen, men forelskede os i den fantastiske koncertsal i Den Sorte Diamant. Prisen på 130.000 kr. for Dronningesalen afholdt os ikke. For beliggenheden var nødt til at matche vores ambitioner og de talere, vi gerne ville tiltrække,” siger Doug Costello

TEDxKEA blev grundlagt i 2014 af Doug Costello og en medstuderende fra E-konceptudvikling. De gjorde etableringen af TEDxKEA til deres bachelorprojekt og skabte en forretningsplan, marketing.

Det tog omkring fire måneder med samtaler og rapporter, før tilladelsen fra TED.com var i hus. TEDxKEA blev den første TEDx universitet i Norden.

Se mere på www.tedxkea.com - som også er skabt af KEA-studerende.

TED er en global non-profit organisation, der fokuserer på "Idéer Worth Spredning" ved at lade nogle af verdens lyseste hoveder forklare en revolutionerende ny idé på under 18 minutter. TED  har skabt en levende platform fuld af viden, der tog sociale medier med storm og fik mere end en milliard visninger i hele verden.

TED startede TEDx-konceptet for at give mulighed for at lokale, selvstændigt organiserede begivenheder kunne finde sted - efter TEDs format og retningslinjer, men uafhængigt skabt af frivillige.