Med afskaffelsen af uddannelsesloftet blev det endelig muligt for Ferhat Kara at skifte jobbet som tandplejer ud og søge ind på Økonomi og IT på KEA.

Da uddannelsesloftet blev indført, betød det, at man ikke længere kunne sadle om og vælge en anden karriere, med mindre man tog en ’højere’ uddannelse end den, man allerede havde.

Så selvom erhvervslivet i høj grad efterspurgte erhvervsakademiuddannelser og professionsbachelorer, så kunne det ikke lade sig gøre.

Det kan det nu. Regeringen har nemlig afskaffet det upopulære uddannelsesloft igen.

Og det er Ferhat Kara virkelig glad for. Han har en bachelor i tandpleje fra Københavns Universitet, men jobbet som tandplejer var slet ikke udfordrende nok:

Skærmbillede 2020 06 26 kl. 09.32.07”Jeg blev træt af mit arbejde – det var for kedeligt. Jeg traf beslutningen om at læse tandpleje efter gymnasiet, men det var aldrig 100 procent mig. Efter noget tid overvejede jeg at prøve en anden uddannelse, men så kom uddannelsesloftet.”

Nu er det heldigvis muligt for Ferhat at gå efter det, han brænder for nemlig Økonomi og IT på KEA:

”En af de ting, jeg er træt af ved mit arbejde, er, at jeg er meget fastlåst – jeg laver det samme fra 8-16 uden variationer. Økonomi og IT derimod er en forholdsvis bred uddannelse, som giver mange kompetencer. Du kan arbejde med alt fra hardcore IT til projektledelse eller fokusere mere på økonomi. De mange muligheder var noget af det, der gjorde, at jeg søgte, og så har jeg altid godt kunne lide økonomi,” siger Ferhat Kara, som desuden besøgte Åbent Hus på KEA og fik uddannelsen anbefalet af en af sine kammerater, som snart er færdig.

Hvad har andre sagt til dit skifte?

”Folk har været meget overraskede. Og flere har frarådet mig det og sagt ’Åbn en forretning, gør noget andet, men lad være med at skifte uddannelse’. Men min kone og min familie har sagt, at hvis det er det, du vil, så gør det. De kan jo godt se, at jeg ikke særlig glad, når jeg kommer hjem fra arbejde,” siger Ferhat Kara, som drømmer om at komme til at arbejde med IT-projektledelse.

Der er ansøgningsfrist den 5.juli, og Ferhat Kara får ligesom alle andre svar på, om han er kommet ind den 28.juli.