3D-scanning af 4.000 ansigter er en af hemmelighederne bag Eight Athletics sovemasken, som er udviklet af Malthe Holm Karlsson, der studerer til Datamatiker og er en del af Start Up Hub’en på KEA.

image4En konstant kamp for at få en god nats søvn inspirerede Malthe Holm Karlsson og hans bror Lasse til én gang for alle at finde en løsning og få bugt med ikke bare deres egne søvnproblemer, men også de millioner af mennesker hvis livskvalitet og fysik hæmmes af mangel på søvn.

”Lasse og jeg har begge kæmpet med søvnproblemer i mange år, så idéen til vores virksomhed og hovedprodukt, vores specialdesignede sovemaske, stammer fra personlige oplevelser og udfordringer med søvn.”

4.000 scanninger giver komfort

De to brødre opdagede, at lys var en væsentlig årsag til deres søvnproblemer. Vi lever i en verden, som bogstaveligt talt er oplyst, og hvor mørke er en eksotisk mangelvare. Men de to brøde var ikke tilfredse med de eksisterende søvnmasker på markedet. Og her ville de fleste nok have taget til takke med markedets bedste, men ikke Malthe Holm Karlsson og hans bror. De designede deres egen baseret på 3D-scanninger af intet mindre end 4.000 mennesker:

”Vores mål var at skabe en maske, der ikke kun var effektiv i forhold til lukke lys ude, men også komfortabel og tilpasset forskellige ansigtstræk," siger Malthe Holm Karlsson om masken, som derudover ikke ryger af, hvis man vender og drejer sig i søvne.

Mere mental og fysisk sundhed

Skærmbillede 2023 12 12 kl. 11.26.48Ordet ’Eight’ i navnet Eight Athletics refererer til de anbefalede cirka otte timers søvn per nat, som er afgørende for sundhed og velvære. Tallet symboliserer også det faktum, at vi mennesker i gennemsnit tilbringer en tredjedel af vores liv med at sove, hvilket understreger søvnens betydning i vores daglige liv.

’Athletics’ afspejler til gengæld start-up’ens målgruppe og ambition om at fremme sundhed og aktiv livsstil.

” Det er en fusion af vores tro på vigtigheden af god søvn (Eight) og vores mål om at styrke fysisk og mental præstation (Athletics). Vi tror på, at en god søvncyklus er fundamentet for at leve et aktivt og tilfredsstillende liv. Sammen repræsenterer Eight Athletics vores engagement i at forbedre kvaliteten af søvn og dermed bidrage til en generel forbedring af sundhed og præstation i hverdagen,” siger Malthe Holm Karlsson.

Ørepropper på vej

Siden ideen til Eight Athletics udsprang, har de to brødre udviklet sovemasken og en salgsplatform, hvor man kan købe den. Og så er der familieforøgelse på vej i form af ørepropper designet til søvn, så Eight Athletics kan imødekomme et endnu bredere spektrum af søvnrelaterede behov.

”Nu er målet at øge vores markedsandel og kundebase. Vi arbejder på at styrke vores brand samt online tilstedeværelse, samtidig med at vi udforsker yderligere forretningsmuligheder og distributionskanaler for både direkte salg og business-to-business (B2B),” siger Malthe Holm Karlsson.