Mathias fik ideen til sine danskproducerede sivsugerør, mens han læste til produktionsteknolog, og har brugt KEAs iværksættertilbud til at udvikle det bæredygtige koncept.

Nogle gange kan man ikke se skoven for bare træer. Eller siv. I årtier har vi danskere købt sugerør af plastik – ofte produceret ude i Kina – alt imens vores natur bugner af siv, som i sig selv er et sugerør.

”Vores sivsugerør er et simpelt produkt. Vi får råmaterialet, som i fagtermer hedder tagrør, fra en leverandør lidt nord for Roskilde. Produktionen foregår i Næstved, og vi bearbejder tagrørene minimalt, da de blot skal sorteres, skæres, afskalles og renses. Vores sivsugerør er et 100 procent naturligt produkt, som transporteres minimalt,” siger Mathias Hemmer Christensen, som fik ideen til de bæredygtige sugerør, da han hørte om EU-kommissionens forbud mod engangsservice af plast, som træder i kraft fra 2021. 

Skærmbillede 2019 09 10 kl. 13.37.31Mathias har grundlagt The Straw Company sammen med to partnere, og de mener, at deres sivsugerør er bedre end andre (bæredygtige) alternativer på markedet:

”Vores sugerør har en bedre funktion end papirsugerør, som bliver bløde, og høsugerør som er skrøbelige og for tynde. Derfor er målsætningen med produktet at få det masseproduceret, så vi lave en konkurrencedygtig pris. Det er vigtigt, hvor effektivt vi kan producere. Lige nu kan vi producere 100.000 sugerør om måneden.”

Mathias Hemmer Christensen benyttede sig af muligheden for at komme i praktik i egen virksomhed og af Ignite, som er et af KEAs tilbud til entreprenante studerende.

”Under Ignite rykkede jeg mig utroligt meget, og jeg fik virkeligt udviklet min virksomhed,” siger Mathias, som udviklede sit logo, designede emballage og undersøgte diverse krav og regler fra fødevaremyndighederne og deltog i forskellige workshops om blandt andet stiftelse af holdingselskaber, som to advokater stod for.

”Det gør en stor forskel, når man er i en opstartsfase.”

The Straw Company er stadig i gang med at finpudse produktionen og er på udkig efter investorer.

P.t er Mathias Hemmer Christensen i gang med overbygningen i Produktudvikling og teknisk integration.