To studerende fra Digital Concept Development har vundet den verdensomspændende konkurrence ’Adobe Awards’. De studerende skal til San Diego, USA – over til Adobe – og modtage deres pris og præsentere deres ide.

Gabriela Prattingerová og Wojciech Michal Popiel har vundet kategorien 'Social Impact' ved den prestigefulde ADOBE AWARDS i skarp konkurrence med studerende fra hele verden.   

De har tidligere været i finalen ved Spin Awards i Amsterdam.

De har vundet med app’en Friction, der transformerer brok til positiv handling. Nærmere bestemt er den målrettet folk i fx kørestol, som, når de møder forhindringer eller uhensigtsmæssigheder, kan bruge app’en til at gøre opmærksom på problemet. Det betyder, at folk har et sted at gøre af deres brok og klager, så der rent faktisk bliver gjort noget ved det.

”Vi deltog i Hack-a-handicap hackathon organiseret af Living IT Lab, der handlede om at finde hacking-løsninger for handikappede. Vi fik en chance til ikke kun at teste vores hacks på dem og med dem, men også at tale med dem og finde ud af mere om deres hverdag, og hvordan de bruger moderne teknologi. Dette var en øjenåbner for os, og vi besluttede, at vi ville rette vores fokus mod tilgængelighedsproblemer i stedet for æstetiske problemer,” siger de to studerende.

Gabriela Prattingerová er lige nu i praktik i Holland og Wojciech Michal Popiel tager entreprenørkurset BOLD Academy, så de har pt. et langdistance arbejdsforhold, som altså ikke har afholdt dem fra at skabe så gode resultater, at de kunne vinde ved Adobe Awards.

”Vi er mere end glade. Vi forventer, at det bliver en stor oplevelse og en mulighed for eksponering, netværk og feedback. Vi ser også frem til at blive inspirerede og udvide vores kompetencer på Adobe MAX konferencen. Vi har stadig ikke helt fattet, hvor stort det er er, og hvilken karriere-booster det er. Bare at se videoen, der beskriver det, gør os nervøse og spændte." 

Se mere om app’en her  

Her kan du læse mere om ADOBE AWARDS her

Læs mere om deres uddannelse her