I næste uge skal 1.000 KEA-studerende udvikle løsninger til den helt nye og bæredygtige by Vinge, som opføres i Frederiksunds kommune med blandt andre Henning Larsen arkitekter. Byen ligger tæt ved Roskilde Fjord og får egen S-togs station.

35 km nordvest for København skal et område på 370 hektar forvandles til fremtidens bæredygtige by - Vinge. Det gør det til Danmarks største byudviklingsprojekt – til sammenligning er Ørestaden på 310 hektar.

De studerende har én uge til at gøre en forskel for en hel by. Og er ideen god nok, kan den blive til virkelighed.

Studerende fra Smykker, teknologi og Business skal for eksempel udvikle Smart City-løsninger, hvor wearable teknologi inddrages. Det betyder, at nogle af byens intelligente løsninger kan placeres på beboernes kroppe for eksempel i form af smykker og ikke kun som app’s på deres telefoner.

Og energiteknologerne skal udvikle nye bæredygtige energikilder til blandt andre byens butikker, huse og daginstitutioner for blot at nævne et par af de mange projekter.

Det er nemlig studerende fra både Byg, Digital, Design og Teknik der deltager, så projekterne og ikke mindst løsningerne kommer til at spænde utrolig vidt.  

Samarbejdet giver unik indsigt i, hvad det indebærer at være med i formgivningen af fremtidens smarte og bæredygtige byer, samt mulighed for at netværke med Vinges samarbejdspartnere, der er på udkig efter fremtidige kollegaer.

Store pengepræmier

Mandag skydes det hele i gang med en åbningskonference i Empire Bio om formiddagen kaffe & croissanter, hvor de studerende bliver introduceret til Vinge af Søren Smidt-Jensen, planchef for Vinge og Niels Edeltoft fra Henning Larsen Architects, som har været chef for udviklingen af Vinges master plan. Efter åbningskonferencen går turen i busser til Vinge, hvor der diskes op med foodtrucks med lokale lækkerier, kaffevogn og opvarmede telte.

I Vinge byder Frederiksunds borgmester John Schmidt Andersen og KEAs rektor Ingo Østerskov velkommen, og bagefter er der omvisning i området og networking med virksomheder som Mangor & Nagel, Procom, 3BYG og MTI.

Fredag den 18. november kåres de tre bedste løsningsforslag ved den store afslutning på KEA Guldbergsgade. Vinderne af KEA WORKS VINGE AWARDS får 10.000 kr. og support til videreudvikling af løsningsforslag for 35.000 kr., samt pitch for Frederikssund Byråd og plads i relevante styregrupper/Advisory Boards.

Desuden giver løsningsforslaget direkte adgang til KEAs inkubator med sparring og rådgivning. 

Tid & Sted: 

Københavns Erhvervsakademi, Guldbergsgade 29 N. Kl.13-16

Kl.13.00-14.30: Udstilling af løsningsforslagene. Let anretning og mingling. Dommerne voterer.

Kl.14.30-16.00: Kåring og fejring - boblerne kommer på bordet

KEA WORKS | VINGE er en uges tværfaglig projekt med temaet ’Fremtidens By’. Ugens omdrejningspunkt vil være cases og udfordringer udviklet i samarbejde med den kommende bæredygtige by Vinge og Frederikssund Erhverv. Programmet vil blandt andet byde på fieldtrips, workshops og oplæg med spændende eksterne foredragsholdere. I løbet af hele ugen producerer de studerende løsningsforslag. De bedste udstilles på KEA og i Vinges udstillingspavillion og de tre allerbedste vinder både pengepræmier samt plads i relevante Advisory Boads.

Se videoer om Vinge her 

https://www.youtube.com/watch?v=_hxuBv-lo-I

https://youtu.be/-KvtQqbet4Y