Sidste års forsøg med 360 graders video af Folkemødet var sådan en succes, at studerende fra Multimediedesign på KEA også næste år skal stå for dækningen af det populære arrangement - og give alle dem, der ikke var der, en oplevelse af at have været med.

Maria Herholdt Engermann var en af de fire udvalgte studerende, der i juni var med KEA på Bornholm for at lave 360 grader-optagelser af dette års folkemøde. Formålet var at fange stemningen og lave nogle videoer hvor folk, som ikke var til stede til selve folkemødet, kunne se og føle stemningen hjemmefra.

”Med en 360 video kan man, i modsætning til almindelige film og billeder, se hele vejen rundt i omgivelserne, og det giver nogle rigtig spændende muligheder for en anderledes historiestruktur. Det giver også en ny måde for brugeren at føle tilstedeværelse - folk kunne sidde derhjemme, og følge med i fx en af de spændende foredrag eller debatter, og selv styre hvor de ville kigge hen, som var de tilstede på Bornholm.”

De var også ude at sejle med det gode skib Lilla Dan for at optage mængden af aktivitet set fra søsiden. Og pigerne kravlede op på skibets ruf for at filme hele vejen rundt.

”Da 360-videoer er en forholdsvis ny teknik, kunne det ikke undgås, at vi løb ind i tekniske problemer derude. Men trods de tekniske problemer, så var det en rigtig sjov oplevelse, og vi studerende blev udfordret på både vores tekniske og kreative erfaring. En super fed oplevelse, ” siger Maria Herholdt Engermann.

Det var folkene bag Folkemødet, der henvendte sig til KEA, fordi de kunne se mange muligheder i det nye 360-grader format både i forhold til Folkemødet, men også folkemødebyen Allinge, som tiltrækker turister hele året.

”Jeg så for mig, at man uden for folkemødedagene kunne gå sin egen lille tur i Allinge med optagelser fra selve Folkemødet på sin mobiltelefon, og så i 360 grader. Folkemødet har ikke økonomi til at hyre et filmhold til at lave 360 graders video for os, så jeg tænkte at opgaven kunne give rigtig god værdi for både os og de studerende. Vi har fået nogle rigtigt fine film, og en god indsigt i, hvad det format kan,” siger Geira Bjørn Olsen, kommunikationsmedarbejder Folkemøde.

Så når Folkemødet 2017 er ovre, og de 100.000 besøgene, politikere og deltagene virksomheder har forladt Bornholm, kan turister og andre besøgende ved hjælp af Google briller og VR se, hvordan Allinge tager sig ud, når der er Folkemøde.