To studerende fra KEAs Design & Business uddannelse deltog med et udsnit af deres kollektioner, da både etablerede og nye navne fra den dansk modebranche indtog Verdens længste Catwalk på 3,2 km, som netop er afholdt i Hong Kong.

Af Louise Juncker, KEA Marked

Verdens længste catwalk blev første gang afholdt i København, og i går kom turen til Hong Kong. Op mod en halv million tilskuere var vidner til en verdensrekord, da ’The World’s Greatest Catwalk’ blev afholdt som den afsluttende event for Hong Kong Designår 2012. Modeshowet fandt sted på Tsim Sha Tsui Waterfront Promenade, Avenue of the Stars, med Hong Kongs imponerende skyline som bagtæppe. Den 3,2 km lange catwalk bød på 340 indgange, hvoraf syv af modellerne var iført tøj fra to studerende fra KEAs Design & Business uddannelse, Malene Stausgaard og Lea Helene Adelsten Olsen.

Studieleder på Design & Business, Annette Havkær, glæder sig over denne unikke mulighed, der bød sig for de to designstuderende fra KEA Københavns Erhvervsakademi: ”KEA uddanner designere og designassistenter til den danske og internationale modebranche, så vi er meget stolte af, at KEA er repræsenteret og kan biddrage til et arrangement som afholdelsen af verdens længste catwalk i Hong Kong. Vi er utrolig glade for, at DAFI og deres sponsorer har gjort det muligt for designskolerne at deltage i denne unikke sammenhæng.”

Tøj fra Design & Business studerende på catwalken

På catwalken kunne man opleve tøj fra danske mærker som Day Birger et Mikkelsen, Baum und Pferdgarten, Soulland, Kopenhagen Fur, Bruuns Bazaar, By Malene Birger, Storm & Marie, Selected, Henrik Vibskov og Rützou samt fra designstuderende fra bl.a. KEA. KEA studerende Lea Helene Adelsten Olsen og Malene Stausgaard deltog tidligere på året i talentkonkurrencen Designers’ Nest i forbindelse med modemessen CPH Vision i modeugen i august i år.  

Lea Helene Adelsten Olsen var repræsenteret med looks fra hendes kollektion, som også indgik i Designer’s Nest konkurrencen tidligere på året. Leas tøjdesign forener urban high-tech mode med oprindelig etnisk dekoration i et eklektisk miks af tribal look.  Malene Stausgaard deltog med looks fra kollektionen Minimalistic Tribe, hvor hun har arbejdet med at transformere et multidekorativt, etnisk univers ind i sin egen mere rene og nordiske stil. Malenes kollektion er minimalistisk i mere end én forstand, da hun har anvendt Zero Waste princippet om at minimere materialespild ved at bruge alt restmateriale til at skabe et dekorativt udtryk i form af applikationer på hver enkelt style. 

Malene Stausgaard går på 7. og sidste semester på KEA og studerer på linjen Fashion Design. For tiden er hun ved at færdiggøre sit afsluttende projekt, hvor hun arbejder med måder at implementere bæredygtige tiltag hos større brands, helt fra værdikædens startskud i designprocessen. Det er ikke helt gået op for Malene endnu, at hendes design er blevet vist på en catwalk i Hong Kong, hvor tøjet bliver set af så mange mennesker: ”For mig, der stadig er studerende, er World’s Greatest Catwalk en unik mulighed for at fremvise mine ting. Så deltagelsen betyder utroligt meget.” Begejstringen er også stor hos Lea Helene Adelsten Olsen: ”Jeg synes det er ret vildt at få eksponeret mit tøj for så mange mennesker på én gang. Derudover tror jeg, at der er mange muligheder på det kinesiske marked for skandinavisk design, så man kunne jo håbe på, at der kommer noget efterspil. Under alle omstændigheder er det også bare fedt at kunne sige, at man har haft sine ting med på verdens længste catwalk!”

KEAs modetalenter i internationalt selskab 

Modeshowet, der er et samarbejde mellem Danish Fashion Institute og Hong Kong Fashion Designer’s Association, var desuden en del af det danske bidrag til ’Business of Design Week Hong Kong, ‘ der forløb den forgangne uge med taler fra bl.a. Gitte Just fra Danish Design Association, Ulrik Garde Due fra Georg Jensen, Kigge Hvid fra INDEX: og Jacob Holm fra Fritz Hansen og Eva Kruse fra DAFI.

”Vi havde 158 modeller klædt i mode fra Danish Fashion Institutes medlemmer på denne ualmindeligt imponerende catwalk i dag. Jeg blev enormt stolt, da jeg så dem gå ned af catwalken med den smukke Hong Kong skyline som kulisse. Det var simpelthen det bedste af dansk mode præsenteret i de smukkeste internationale rammer,” fortæller Eva Kruse. 

Kulturborgmester Pia Allerslev åbnede catwalken officielt sammen med Hong Kong regeringens Financial Secretary.

”Jeg har været her i Hong Kong i dag for at bakke op om den kreativitet og professionalisme, der er i den danske modebranche og om de kræfter og ambitioner, der er i Danish Fashion Institute. Danish Fashion Institute har igen formået at give dansk mode international synlighed. Det vil jeg gerne rose dem for,” siger Pia Allerslev.

The Guinness Book of World Records var selvfølgelig til stede for at gøre rekorden officiel, og selve showet understregede på festligste vis Danmarks og Hong Kongs forskellige, men stærke positioner inden for den internationale modescene, som de to design & Business studerende nu har bidraget til.  

Fotos: Danish Fashion Institute

For yderligere oplysninger kontakt

Louise Juncker, Business Partner – Design & Business: +45 4646 0000, Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.