Studerende fra Sustainable Fashion har upcycklet genbrugstøj til lækre designs, som uledsagede unge flygtninge kvit og frit kunne shoppe i pop-up shoppen i Teglgårdstræde 7.

Mandagens udstilling markerede afslutningen på et tre ugers modul, hvor 6. semesters studerende fra Sustainable Fashion har arbejdet med ’Social Inclusion’.

To gange har de studerende mødtes med unge flygtninge fra en modtagerklasse på Frederiksberg for at blive klogere på deres ønsker.

For selvom de bærer på en ubærlig historie, så er de stadig også teenagere, som ligesom andre teenagere gerne vil se smarte ud. Og være en del af et fællesskab - grundlæggende handler det om værdighed.

Og netop værdighed var udgangspunktet, da studerende på Sustainable Fashion forvandlede genbrugstøj til seje og lækre designs, som de unge flygtninge kvit og frit kunne få lov at hive ned af bøjlerne i Pop Up-shoppen i Teglgårdsstræde.

Velgørenhed er godt. Men når det kombineres med en ægte interesse for at møde hinanden, bliver det ekstra godt. For udover processen med at designe til en helt specifik og kendt målgruppe og glæden ved at kunne vælge og iklæde sig det tøj, man drømmer om, så ligger der også en kæmpe gave i (kultur)mødet mellem de unge. Og det får man ikke nødvendigvis i en butik.

Ved åbningen af udstillingen i pop up-shoppen var der stor begejstring for de studerendes arbejde, og de studerende fik til gengæld indblik og mulighed for at arbejde med noget vedkommende og virkeligt – helt tæt på målgruppen.